Reteaua Corect
Val Valcu

Vinovat medicul, procurorul, judecătorul sau publicul?

În 2012, a fost chemat din Germania, ca să conducă o secție de chirurgie cardiovasculară în România. În 2014, era arestat pentru luare de mită.

Presa a titrat: Flagrant la Spitalul județean, fiindcă așa suna comunicatul procuraturii. Ceilalți doi inculpați din lotul ”Mită la spitalul din Constanța” au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției și au devenit martori. Și în baza mărturiilor făcute de aceștia a fost purtat prin instanțe, timp  de patru ani, chirurgul care a dat Germania pe România. A refuzat sub orice formă să recunoască o faptă pe care nu a comis-o. În decembrie 2018, decizia definitivă a judecătorilor a fost...nevinovat.

Întrebat de un ziar local, Replica, dacă se va întoarce în instanță împotriva celor care i-au făcut, timp de patru ani, viața un calvar, medicul nu a spus decât: ”Vreau doar să fiu lăsat în pace, să îmi văd de meserie”.

Decizia Curții de Apel ridică două întrebări. Putem spune că a fost măcar o eroare de diagnostic, dacă nu un malpraxis mai grav, ca să facem o analogie cu domeniul medical? Iar dacă acuzatul nu a fost vinovat, atunci cum au fost declarațiile celor doi martori (foști inculpați) care îl incriminau?

Putem înțelege de ce victima nu dorește decât să uite mai repede de coșmarul prin care a trecut. Și de ce nu își va acuza colegii.

Dar cei trei nu sunt singurii implicați, în ceea ce privește latura morală a chestiunii. Imaginea tuturor medicilor a fost afectată de scandalul ”flagrantului” din Constanța. Până să se pronunțe instanța, câți nu l-au considerat vinovat pe chirurgul constănțean?

Nu aș vrea să pun concluzii acestui articol, care nu este un editorial, ci doar o întrebare adresată cititorilor DCNews: cine a greșit, în acest caz? Medicii care au semnat, ca să scape, înfundându-și colegul, procurorii, judecătorii, publicul care s-a pronunțat înaintea acestora? 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.