Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

VINE NUCLEARA PANDEMIEI: LEGE DE URGENTA PENTRU ANULAREA HG-URILOR LUI ARAFAT

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 10 noiembrie 2021 la 13:43, in Social. 765 vizualizari Intra in discutie Tagurianulare, hg, lege de urgenta, pandemie, raed arafat shortlinkhttp://crct.ro/nyHh

PSD pregătește un proiect de lege care să fie adoptat în regim de urgență, menit să rezolve una dintre cele mai grave probleme apărute în pandemie, și anume imposibilitatea anulării în justiție în timp util a hotărărilor de guvern neconstituționale, precum cele prin care s-au decis restricțiile.

Proiectul de lege ar urma să reglementeze supunerea controlului judiciar, în procedură de urgenţă, a tuturor Hotărârilor de Guvern şi a deciziilor CNSU, care limitează drepturi şi libertăţi.

”O astfel de lege este necesară, fiind o obligaţie a Parlamentului după ce însăşi Curtea Constituţională a arătat că nu există un control adecvat asupra actelor administrative ale Guvernului” anunță deputatul PSD Ioan Mang, într-o declarație politică.

”O persoană precum şeful DSU, Raed Arafat, care nu este supusă vreunei răspunderi publice, fiind numită în Guvern, nu poate lua decizii discreţionare care intervin puternic în zona libertăţilor si drepturilor fundamentale. Un „comandant” numit politic nu va răspunde niciodată, de exemplu, pentru faptul că prin măsurile propuse îngrădeşte dreptul la asistenţă medicală sau pentru că îngrădeşte accesul la justiţie, sfidând prevederile legale şi constituţionale, dar şi deciziile instanţelor! Până acum, Curţile de Apel au anulat nu mai puţin de şase din cele 10 hotărâri date de Guvernul Cîţu în baza recomandărilor venite de la CNSU.

Noi, cei de la PSD, considerăm că România nu poate continua să meargă spre stalinism şi trebuie să se revină la soluţiile dintr-o democraţie autentică, constituţională. Spre deosebire de PNL şi USR care susţin statul de dreptul prin lozinci, PSD chiar se preocupă să ia măsuri concrete pentru o justiţie corectă şi accesibilă, chiar dacă asta nu le convine unor conducători „luminaţi” precum Iohannis, Cîţu sau Arafat!” mai anunță deputatul PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.