Reteaua Corect

Victorie uriaşă a judecătoarei Gabriela Baltag în faţa Plenului CSM

Scris de Ioan Spanu in 10 iulie 2020 la 10:05, in Social. 466 vizualizari Intra in discutie TaguriGabriela Baltag, plenul CSM shortlinkhttp://crct.ro/nwlT

Adusă în faţa Plenului CSM printr-un tertip al judecătoarei Andreea Chiş, susţinut, din păcate, chiar de secţia de judecători, GABRIELA BALTAG a dobîndit joi o victorie uriaşă împotriva celor care au vrut să obţină sancţionarea celebrei judecătoare şi chiar excluderea sa din cadrul CSM!

În faţa Plenului CSM, Gabriela Baltag a solicitat să fie apărată de cunoscutul avocat profesor Corneliu Liviu Popescu, membru al barourilor Bucureşti şi Paris. După dezabteri îndelungi, în care aceeaşi judecătoare Andreea Chiş, fosta soţie a contestatului procuror Doru Ţuluş, a încercat să-l împiedice pe avocatul Corneliu Liviu Popescu să intre în sala de şedinţă, Plenul CSM a acceptat în final ca apărarea judecătoarei Gabriela Baltag să fie efectuată, stabilindu-se astfel un precedent, în urma căruia orice persoană acuzată că ar afecta indepenţa Justiţiei va putea să-şi formuleze apărarea în Plen, nu aşa cum s-a procedat pînă acum!

Apărarea avocatului Corneliu Liviu Popescu a fost una magistrală, în care a fost demontat fiecare punct al acuzațiilor aduse Gabrielei Baltag, subliniind în acelaşi timp că învestirea Plenului CSM a fost una nelegală, mai ales pentru că nu exista nici o plîngere oficială împotriva Gabrielei Baltag, ci doar acel tertip folosit de Andreea Chiş în şedinţa secţiei de judecători din 25 iunie 2020, cazil fiind rezolvat încă din şedinţa din 4 iunie 2020, cînd a fost respinsă sesizarea judecătoarei Niţă de la Piatra Neamţ.

Extrem de importante au fost susţinerile Gabrielei Baltag din partea judecătoarei EVELINA OPRINA şi a lui VICTOR ALISTAR, reprezentant al societăţii civile în CSM, aceştia fiind, de altfel, prezenţi chiar la conferinţa de presă de la Caraş-Severin.

Întreaga şedinţă a CSM a putut fi văzută pe site-ul instituţiei, astfel încît oricine a putut să vadă poziţia neutră pe care au adoptat-o procurorii din CSM care nu au acceptat să devină armele cu care Andreea Chiş a vrut s-o execute public pe colega sa, Gabriela Baltag! O atitudine onorantă a procurorilor, care au perceput corect mesajul pe care l-a transmis judecătoarea Viorica Costiniu în Scrisoarea deschisă publicată de „Cotidianul”, în care spunea răspicat că „Politicului îi prieşte o Putere judecătorească sleită de fricţiuni interne”!

Rezultatul votului de joi din Plenul CSM a fost unul elocvent: 11 voturi împotriva sancţionării Gabrielei Baltag, 2 voturi pentru şi 4 voturi nule! În acest fel, întregul scenariu pus la cale de Andreea Chiş, prin complicitatea unor judecători care – culmea! – beneficiaseră de susţinerea grupului Baltag-Oprina-Alistar, a căzut în derizoriu.

Una dintre explicaţiile „operaţiunii” pusă la cale de Andreea Chiş poate fi şi răutatea dobîndită după ce a fost înlăturată de CSM din funcţia de manager al proiectului TAEJ pentru că „a încălcat, în mod repetat, prevederile legale incidente”, aşa cum se precizează în Decizia nr. 113/01.04.2019 a preşedintelui CSM! Locul său a fost luat apoi de judecătoarea Evelina Oprina, cea care şi-a dat, de altfel, demisia din această funcţie după izbucnirea scandalului în care a fost implicată Gabriela Baltag. Vom reveni însă şi asupra acestui subiect.

De remarcat declaraţia Gabrielei Baltag după încheierea dezbaterilor: „Indiferent cum veţi vota, vreau să vă spun că eu nu voi renunţa să spun adevărul!

Ciudat este însă faptul că, deşi cazul acesta, în care s-a încercat sancţionarea judecătoarei Gabriela Baltag, astfel încît să nu poată ocupa funcţia de şefă a CSM în acest mandat, nimeni din presă n-a crezut că acesta este un subiect de interes, cu excepţia site-ului „Lumea justiţiei” şi a ziarului „Cotidianul”, ambele publicaţii prezentînd pe larg acest caz în care s-a încercat execuţia publică a unui judecător chiar în forul superior al magistraţilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.