Reteaua Corect

Verde de la CCR: Când se reiau legile justiţiei în Comisia Iordache (surse)

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei din 23 ianuarie 2018, pe proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Cu patru modificări declarate neconstituţionale, proiectul se întoarce în Comisia Iordache, pentru a fi pus în acord cu decizia CCR, relatează Știripesurse.ro.

Surse din Comisia specială pentru legile din domeniul justiţiei au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că activitatea ar urma să fie reluată săptămâna viitoare. Liderii Coaliţiei aşteaptă să se publice şi motivarea deciziei pe proiectul de modificare a legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pentru ca ambele legi - 303 şi 304 - să fie readoptate rapid. Ultimul proiect din pachetul "legilor justiţiei", 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, în care s-au găsit marţi, 13 februarie, cinci prevederi neconstituţionale, ar urma să fie luat în discuţie ulterior, după publicarea motivării.

Pe de altă parte, opoziţia a anunţat deja că va cere în continuare retragerea proiectelor de modificare a legilor justiţiei şi reluarea lor de la zero şi solicitarea unui aviz din partea Comisiei de la Veneţia. În caz contrar, PNL susţine că va ataca din nou legile la CCR, pentru că ar exista şi alte aspecte neconstituţionale, care nu au fost incluse în primele sesizări depuse la Curte.

După activitatea intensă din decembrie, când legile justiţiei au fost dezbătute în comisie şi adoptate în plen în timp record, Comisia Iordache a intrat într-o perioadă de inactivitate, deşi la finalul anului 2017 se intrase deja în discuţiile pe tema transpunerii directivei privind prezumţia de nevinovăţie. Comisia nu a lucrat în luna ianuarie, în perioada vacanţei parlamentare, dar nici după 1 februarie, când a început sesiunea parlamentară de primăvară.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.