Reteaua Corect

Valul feroce de caniculă se extinde în Europa

Europa de Vest se confruntă cu temperaturi sufocante marți, pe măsură ce valul de căldură feroce se extinde spre nord. În Franța și Marea Britanie au fost emise avertismente de căldură extremă, în timp ce nordul Spaniei a înregistrat luni temperaturi de 43 de grade Celsius. Incendiile din Franța, Portugalia, Spania și Grecia au forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele. Se așteaptă ca în Marea Britanie să fie cea mai fierbinte zi din toate timpurile, iar experții spun că anumite părți ale Franței se confruntă cu o „apocalipsă de căldură”, scrie BBC, potrivit Digi24.

Mai multe regiuni ale Franței s-au confruntat cu cele mai fierbinți zile din istorie, în orașul Nantes înregistrându-se 42 de grade Celsius, a anunțat biroul național de meteorologie.

Incendiile din ultimele zile au forțat peste 30.000 de oameni să fugă din zonă, fiind amenajate adăposturi de urgență pentru cei evacuați.

Gironda, o regiune turistică populară din sud-vest, a fost afectată deosebit de grav, pompierii luptându-se pentru a controla incendiile care au distrus aproape 17.000 de hectare de teren în ultima săptămână. „Ideea care îmi vine în minte este că este un monstru”, a spus Jean-Luc Gleyze, guvernatorul regiunii Gironde, despre incendii. „Este un monstru, ca o caracatiță, și crește și crește și crește în toate părțile. Din cauza temperaturii, din cauza vântului ... este un monstru și este foarte greu să lupți împotriva lui”.

Temperaturile care s-au situat în jurul valorii de 40 de grade Celsius luni se preconizează că vor scădea marți - dar acest lucru s-ar putea să nu aducă o îmbunătățire imediată a situației, atâta timp cât persistă seceta și vântul, a relatat Lucy Williamson de la BBC, corespondent în regiunea Gironde.

Marea Britanie a avut luni una dintre cele mai călduroase zile înregistrate, cu o maximă de 38,1 C înregistrată în Suffolk, în estul Angliei. Meteorologii spun că marți s-ar putea înregistra un vârf de 40 de grade Celsius, care ar fi cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în țară.

Călătoriile au fost puternic perturbate, au fost trenuri anulate și zboruri pe aeroportul Luton din Londra suspendate, după ce o parte a pistei s-a topit sub căldura arzătoare.

Luni, Olanda a înregistrat cea mai caniculară zi din an până acum. În orașul de sud-vest Westdorpe, temperaturile au ajuns la 33,6 grade Celsius. Este de așteptat să fie și mai cald marți, iar temperaturile sunt prognozate să ajungă la 39 de grade Celsius în regiunile din sudul și centrul Olandei.

Meteorologii spun că valul de căldură se îndreaptă spre nord, iar Belgia și Germania se așteaptă să înregistreze temperaturi în jur de 40 de grade Celsius în zilele următoare.

În Spania și Portugalia, au fost peste 1.000 de decese din cauza căldurii din ultimele zile. Temperaturile din Portugalia au atins 47 de grade Celsius, un record pentru iulie. Cea mai mare parte a țării a fost sub avertizare de incendiu de către Oficiul Național de Meteorologie IPMA. Presa locală relatează că 300 de persoane din Murça au fost evacuate din cauza pericolului de incendiu. Autoritățile fac eforturi să se evite situația din 2017, când 66 de persoane au murit în incendii.

În Spania, cel puțin 20 de incendii ard necontrolat. Un pasager a filmat momentul în care trenul în care călătorea s-a oprit temporar - în timp ce incendiile au izbucnit de ambele părți ale vagonului în apropierea graniței de nord cu Portugalia.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

Galerie foto pe Digi24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.