Reteaua Corect

Vaccinul antigripal, de negăsit în cabinetele medicilor de familie și în farmacii

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2019 la 12:25, in Social. 32 vizualizari Intra in discutie Taguricerere, farmacii, medic de familie, vaccin antigripal shortlinkhttp://crct.ro/nves

Vaccinul antigripal este de negăsit în acest moment în România - lipsește atât din cabinetele medicilor de familie, unde în mod normal ar trebui să fie distribuit gratuit pentru anumite categorii de persoane considerate cu risc de îmbolnăvire, cât și din farmacii, de unde persoanele care nu beneficiază de vaccinul administrat gratuit ar fi trebui să și-l poată cumpăra, scrie HotNews.ro.

În farmacii, vaccinul lipsește din cauză că cererea a fost, anul acesta, în premieră, de aproximativ 5 ori mai mare decât oferta, lucru care nu a fost anticipat, potrivit explicațiilor medicilor consultați de HotNews.ro și reprezentanților companiei care aduce vaccinul în România. În cabinetele medicilor de familie, el va ajunge cu întârziere - undeva în jurul datei de 20 noiembrie.
 

Info pe scurt:

 • Vaccinul antigripal lipsește în acest moment atât din cabinetele medicilor de familie, cât și din farmacii, deși imunizarea ar fi trebuit să înceapă, în mod normal, în luna octombrie.
 • Vaccinul administrat gratuit pentru anumite categorii este așteptat în cabinetele medicilor de familie în jurul datei de 20 noiembrie.
 • În ceea ce privește farmaciile, o nouă livrare de vaccinuri destinate vânzării ar urma să ajungă în România la finalul lunii noiembrie, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Sanofi Pasteur, cel mai mare producător de vaccin antigripal din lume.
 • Prețul unei doze de vaccin antigripal în farmacii este de 50-60 de lei. La medicii de familie, el este administrat gratuit categoriilor considerate cu risc - persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici de orice vârstă, femeile însărcinate sau copiii.
 • Cum s-a ajuns aici? "Vaccinurile s-au dat ca pâinea caldă. Vaccinul nu se mai găsește în farmacii, a dispărut complet, pentru că solicitările am înțeles că sunt de 5 ori mai mari decât oferta. Este un trend foarte bun, oamenii au înțeles în sfârșit că trebuie să se vaccineze", a explicat medicul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, pentru HotNews.ro.
 • Ca și medicii de familie, compania Sanofi Pasteur, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial, care produce și aduce în România vaccinul VaxigripTetra, a observat, anul acesta, în țara noastră, "o viteză de absorbție și o cerere mult mai mari pentru vaccinul antigripal", în condițiile în care "volumele de VaxigripTetra, vaccinul gripal al Sanofi Pasteur, "pentru sezonul curent au fost estimate pe baza livrărilor de pe piața privată (piața out-of-the pocket) din sezonul precedent".
 • Nu doar bâlbâielile autorităților din România au făcut ca vaccinul să întârzie anul acesta sau să fie insuficient, ci și o problemă la nivel internațional - una dintre tulpinile din componența vaccinului a fost decisă, anul acesta, mai târziu decât de obicei, a explicat, pentru HotNews.ro, medicul Sandra Alexiu.
 • Chiar dacă vaccinarea ar fi trebuit să înceapă deja, medicul Sandra Alexiu spune că "important este să ne vaccinăm și după ce începe sezonul de gripă, ca să evităm îmbolnăvirile și decesele. Este bine să ne vaccinăm oricând, și înainte, și în sezon, pentru că sezonul de gripă începe undeva în decembrie și are un vârf în ianuarie, iar uneori, un al doilea vârf în februarie.Oricum, și dacă ne vaccinăm la sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie tot nu este târziu."

Vaccin antigripal
 
 
 
 • Când ajunge vaccinul în cabinetele medicilor de familie?
În cabinetele medicilor de familie, o a doua tranșă de vaccinuri este așteptată în jurul datei de 20 noiembrie, a declarat, pentru HotNews.ro, Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.


 • Când vom putea cumpăra vaccin antigripal din farmacii?
Vaccinul antigripal ar putea reveni în farmaciile din România la finalul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie. O nouă livrare de vaccinuri este planificată în România la finalul lunii noiembrie, au declarat reprezentanții companiei Sanofi, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial, pentru HotNews.ro.
 • De ce medicii de familie nu au vaccinul nici la începutul lunii noiembrie?
În cabinetele medicilor de familie, vaccinul este administrat gratuit doar categoriilor de persoane considerate cu risc - persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici de orice vârstă, femeile însărcinate sau copiii. Ministerul Sănătății a cumpărat, anul acesta, 1,5 milioane de doze de vaccin - cu 200.000 mai multe decât anul trecut.

 

Prima tranșă de vaccinuri din cele 1,5 milioane de doze cumpărate de Ministerul Sănătății a ajuns în România luna trecută, însă medicii de familie au primit atunci o cantitate foarte mică, iar majoritatea dozelor de vaccin au mers către spitale, pentru imunizarea personalului medical, către centrele care găzduiesc bătrâni instituționalizați și în centrele de refugiați.
Continuarea pe HotNews.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.