Reteaua Corect

Urşii terorizează de mai bine de o săptămână angajaţii unui spital

Scris de newsreporter in 28 noiembrie 2023 la 09:19, in Social. 288 vizualizari Intra in discutie TaguriBisericani, spital, urs shortlinkhttp://crct.ro/nCgC

Urşii terorizează de mai bine de o săptămână angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Bisericani – comuna Alexandru cel Bun, animalele făcându-şi simţită prezenţa în fiecare seară, câteodată chiar de două ori, în curtea unităţii, informează Rador Radio România, relatează Știripesurse.

Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de duminică spre luni, atunci când urşii au revenit în curtea spitalului şi au răscolit pubele de gunoi, în căutarea hranei.

Angajaţii spitalului se tem atât pentru integritatea lor cât şi a pacienţilor, de teamă ca nu cumva urşii să forţeze uşile de acces în clădiri.

Duminică seara, un urs a fost văzut şi în zona Primăriei comunei Alexandru cel Bun, situată la câţiva kilometri de unitatea spitalicească.

Ce spune prefectul

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că va trimite corpul de control la Primăria Alexandru cel Bun pentru că nu a făcut demersurile legale pentru a rezolva aceste situaţii de risc.

‘Deşi am organizat câteva şedinţe informative încă din lunile iulie – august, la care a fost prezent şi primarul comunei Alexandru cel Bun, acesta sfidează autorităţile şi legea, tratând cu indiferenţă problema urşilor care au început să terorizeze locuitorii comunei. De mai bine de o săptămână, în fiecare zi, urşii îşi fac apariţia în intravilanul localităţii, însă primarul refuză pur şi simplu să le răspundă reprezentanţilor Jandarmeriei, deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, este conducătorul echipei de intervenţie ce trebuie să acţioneze în astfel de situaţii’, a precizat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Urşii nu terorizează doar locuitorii comunei Alexandru cel Bun ci şi anumite zone din municipiul Piatra-Neamţ dar şi din alte comune din judeţul Neamţ.

Anul acesta au fost emise circa 130 mesaje RO ALERT – un record absolut în judeţul Neamţ – prin care populaţia era avertizată de prezenţa urşilor în comunităţi. Sursa: Agerpres

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.