Reteaua Corect

UNESCO militează pentru sporirea cheltuielilor publice în domeniul educației

Scris de newsreporter in 23 octombrie 2020 la 09:59, in Social. 454 vizualizari Intra in discutie Taguricheltuieli publice, covid-19, educaie, pandemie, UNESCO shortlinkhttp://crct.ro/nwQz

UNESCO militează pentru sporirea cheltuielilor publice în domeniul educației pe fondul pandemiei de COVID-19, relatează Știripesurse.ro.

Peste 70 de şefi de state şi de guverne, miniştri şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale s-au angajat joi, la o reuniune online a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), să menţină sau să sporească cheltuielile publice pentru educaţie în contextul impactului "devastator" al pandemiei de COVID-19, relatează EFE, citată de AGERPRES.

Într-o declaraţie convenită în cadrul unei reuniuni extraordinare, convocată online sub auspiciile UNESCO şi dată publicităţii, participanţii s-au angajat să menţină sau să sporească cheltuieile publice destinate educaţiei cu un procent cuprins între 4% şi 6% din PIB, sau ca aceste cheltuieli să ajungă să reprezinte 15% - 20% din cheltuielile publice.

Participanţii au afirmat, totodată, că vor veghea ca planurile de redresare să includă măsuri care să atenueze pierderile din învăţâmânt şi să permită unui număr mai mare de persoane să revină la şcoală.

Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a subliniat în deschiderea reuniunii că din aceste planuri "doar o parte minimă - cel puţin 1% în medie - a fost rezervat pentru educaţie şi pregătire". Ea a insistat că "finanţarea educaţiei nu reprezintă un cost: este investiţia noastră pe termen lung". "Iar dacă nu vom aloca aceste fonduri acum, ne vom confrunta cu un viitor mai negru", a adăugat Audrey Azoulay.

Semnatarii au afirmat că vor lua măsurile necesare pentru ca şcolile să se redeschidă "într-o manieră sigură şi cuprinzătoare" şi că îi vor sprijini pe educatori, învăţători şi profesori, care vor fi consideraţi lucrători din prima linie şi vor beneficia de o atenţie deosebită în privinţa pregătirii şi dezvoltării lor profesionale.

La reuniune au participat preşedinţii unor ţări ca Angola, Columbia, Republica Democratică Congo, Kenya, Namibia, Portugalia şi Ruanda, precum şi prim-miniştrii Italiei, Marocului, Norvegiei şi Spaniei, regina Mathilde a Belgiei şi peste 65 de miniştri ai învăţământului din ţări de pe cinci continente.

Au participat şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, care a anunţat că UE va spori cu un procent cuprins între 7% şi 10% finanţarea acordată pentru a susţine educaţia în acele ţări cărora le va fi oferită asistenţă.

Şeful statului columbian, Ivan Duque, a subliniat că pandemia le-a permis oamenilor să îşi dea seama că educaţia este cea mai importantă politică pentru a transforma societatea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.