Reteaua Corect

Un tânăr din 5 vrea să părăsească România. Ce le lipsește tinerilor de azi

Scris de newsreporter in 11 august 2020 la 11:19, in Social. 322 vizualizari Intra in discutie Taguriromânia, Romanian Business Leaders, sondaj, studiu, tineri shortlinkhttp://crct.ro/nwva

Dintre lucrurile care le lipsesc cel mai mult, tinerii menționează în primul rând lipsa opțiunilor în ceea ce privește materiile pe care să le studieze în școală și lipsa banilor. Pe locul al treilea se află consilierea în carieră (2 din 3 tineri își doresc să aibă opțiunea de a alege materiile pe care să le studieze), arată rezultatele unui sondaj, derulat de Romanian Business Leaders și consultat de HotNews.ro.

Potrivit documentului, un tânăr din 5 vrea să plece din România fie pentru a se angaja fie pentru a studia.

Pe lângă interesul pentru investiții și antreprenoriat se remarcă interesul mai mare al tinerilor pentru dezvoltarea în zona de soft skills în principal organizare personală și productivitate, respectiv social skills: comunicare, leadership, gestionarea emoțiilor.

1 din 3 tineri nu intenționează să își deschidă o afacere în timp ce 2 din 3 tineri au apetit pentru antreprenoriat. Principalul obstacol pe drumul antreprenoriatului îl reprezintă lipsa accesului facil la resurse financiare de finanțare.

Principalele motivații atunci când se află în fața unui job nou sunt: să le placă ceea ce fac la job și flexibilitatea de

a lucra de acasă sau de la birou.

Doar 5% dintre tineri își doresc să lucreze de acasă în timp ce 53% preferă flexibilitatea de a lucra de acasă sau de la birou. Pe lângă salariu mai este important pentru ei contribuția pe care o pot aduce la locul de muncă și posibilitatea de a-și lăsa amprenta personală.

Studiul consemnează unele diferențe semnificative între fete și băieți. Fetele au menționat într-o mai mare măsură nevoi de dezvoltare generală aproape la toate dimensiunile și în special dobândirea abilităților sociale, gestionarea emoțiilor, organizare personală, managementul timpului etc. și orientare vocațională.

Peste 50% din tineri au intenția să economisească mai mulți bani iar aproape 20% vor să investească.

1 din 2 tineri intenționează să fie mai atent la cheltuieli în timp ce doar 1 din 3 intenționează să câștige mai mulți bani.

Fetele își propun să economisească sau să fie mai atente la cheltuieli în timp ce băieții își propun să câștige mai mulți bani și să investească.

Intenția de a deschide un business este mai mare în rândul băieților decât a fetelor, 77% pentru băieți și 64% pentru fete la fel ca și planurile de a-și deschide o afacere după terminarea studiilor unde 19% dintre băieți vor să facă asta comparativ cu 6% fete.

Pe lângă salariu mai este importantă pentru tineri contribuția pe care o aduc și posibilitatea de a-și lăsa amprenta personală la job. Pentru fete dorința de contribuție și de a-și lăsa amprenta este mai importantă în alegerea unui job decât este pentru băieți.

Citește aici rezultatele integrale ale studiului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.