Reteaua Corect

Un show de lumini şi concerte, în noaptea dintre ani, la Timişoara

Scris de newsreporter in 24 decembrie 2022 la 12:31, in Arts. 364 vizualizari Intra in discutie Taguriconcerte, lumini, timisoara shortlinkhttp://crct.ro/nAE4

Două evenimente vor avea loc, în noaptea dintre ani, la Timişoara, unul organizat de Consiliul Judeţean Timiş şi cel de-al doilea - de Primăria Timişoara. CJ Timiş organizează Festivalul Luminii, un eveniment care marchează trecerea în anul în care oraşul devine Capitală Europeană a Culturii. Primăria Timişoara a pregătit mai multe concerte, potrivit news.ro. Festivalul Luminii (Festival of Lights) va avea loc în perioada 29 decembrie - 2 ianuarie, iar momentul culminant va fi în noaptea de Revelion. Va fi un spectacol extraordinar de lumini, proiecţii artistice, artificii şi jocuri de lasere. Evenimentul este finanţat de CJ Timiş, prin Muzeul Naţional al Banatului, şi are rolul de a marca intrarea în anul Capitalei Europene a Culturii, acesta fiind parte a programului dedicat anului 2023. În aceste zile se monteaza ”scena” evenimentului în curtea Bastionului Theresia din Timişoara, scrie Știripesurse.

 

Festivalul include un traseu de lumină între Piaţa Unirii şi Bastionul Theresia, pornind de la Muzeul de Artă, şi va cuprinde instalaţii de new media, videomapping şi light design.
Punctul culminant va fi în noaptea dintre ani, când va urca pe scenă artistul spaniol Danny Alila, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din Europa, alături de Prophecy, DJ Dark şi Alex Super Beats. Cu puţin înainte de ora 00:00, timişenii se vor putea bucura de un show produs de olandezii Directed Shows, care au realizat momente inedite la festivalurile internaţionale de renume, precum şi la Untold şi Neversea. Apoi, în prima zi din an, timişorenii vor cânta şi dansa alaturi de Dirty Nano, John Trend şi Jay Ko.
”Drumul luminii”, de la Muzeul de Artă până la Bastionul Maria Theresia, va fi construit cu instalaţii luminoase ale artiştilor naţionali şi internaţionali. Instalaţiile şi elementele festivalului sunt gândite şi puse în scenă de Mindscape Studio şi Ygreq Interactive, Kaustik şi Bobo Visuals, Elena Aronoaie-Adorian, Silviu Ciora.
”Pentru Timişoara, lumina este emblematică. Să nu uităm că oraşul nostru devenea în anul 1884 primul din Europa iluminat electric. Festival of Lights marchează trecerea în anul 2023, anul în care Timişoara devine Capitală Europeană a Culturii şi este o argumentare avangardistă a măiestriei Timişoarei in prevederea viitorului, setarea trendurilor culturale şi nu numai”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.
Primăria Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului organizează, în noaptea dintre ani, o serie de concerte, iar la miezul nopţii va avea loc un foc de artificii.
Spectacolele vor avea loc atât în Piaţa Operei, cât şi în Piaţa Libertăţii, ambele aflate în centrul oraşului.
În Piaţa Victoriei programul va începe la 20.30 cu Warm-Up şi DJ Zoleevee. De la ora 22.30 va urca pe scenă Bella Santiago Band, iar la ora 23.30 vor cânta Zoli Toth şi Orchestra Lira. După focul de artificii, de la ora 00.15 va cânta trupa Cargo.
Şi în Piaţa Libertăţii concertele vor începe la ora 20.30 cu Warm-Up cu DJ K-Lu, iar la ora 00.15 urcă pe scenă DJ Sava şi Adriana Onci.

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.