Reteaua Corect

Un pod din Norvegia s-a prăbuşit. Două maşini au ajuns în apă

Scris de newsreporter in 15 august 2022 la 11:03, in Social. 344 vizualizari Intra in discutie Tagurinorvegia, pod, prabusit shortlinkhttp://crct.ro/nA1i

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un vehicul de marfă şi un autoturism - au căzut în apă, potrivit martorilor, a anunţat poliţia norvegiană, relatează AFP, citat de DCNews.

"Există informaţii potrivit cărora podul Tretten s-a prăbuşit. Un vehicul de marfă şi un autoturism ar fi căzut în apă", a anunţat poliţia locală pe Twitter.

"Nu este clar câte persoane ar putea fi implicate, nu este clar dacă există victime", a precizat poliţia.

Toate echipele de salvare locale sunt mobilizate, a mai spus poliţia.

Inaugurat în 2012, podul Tretten este o structură din lemn de 148 de metri lungime şi 10 metri lăţime care traversează râul Gudbrandsdalslagen pe un drum secundar. Podul are două benzi de circulaţie pentru vehicule şi un trotuar, scrie Agerpres.

Pericol public: Podul de la Parţa (Timiş), vechi de 70 de ani şi aflat într-o stare avansată de degradare, deschis traficului

Edilul comunei, Daniel Drăgan, a declarat că închiderea completă a podului nu ar fi o măsură bună, pentru că ar obliga cetăţenii la un ocol de 20 de km pentru a ajunge la instituţiile din localitate, potrivit Rador.

În schimb, respectarea restricţiei de tonaj, instituită de ceva timp în urmă, poate fi o soluţie conform declarațiilor primarului Daniel Drăgan: ”Tonajul maxim admis este la 7 tone. Vis-a-vis de închiderea totală a acestui pod, nu cred că este o soluţie justificată şi corectă, pentru că acel pod poate fi traversat şi pietonal şi cu biciclete şi cu mopede şi sunt cetăţeni în cealaltă parte a comunei, dincolo de Timiş, care au nevoie să vină la dispensar, la primărie, vor avea din septembrie nevoie să-şi aducă copiii la şcoală şi la grădiniţă şi cred că e normal ca pe acel pod să fie în continuare deschisă circulaţia în limita stabilită de către specialişti privind tonajul”.

Specialiştii au stabilit, încă din 2013, că podul de la Parţa nu mai face faţă traficului greu şi au recomandat construirea unui nou pod. Acum, Consiliul Judeţean Timiş vrea să obţină 55 de milioane de lei pentru construcţie, prin programul "Anghel Saligny".

 

Pod prăbușit, în Neamț. Ionel Arsene spune că existau avize de la Ministerul Transporturilor

În cadrul emisiunii Decisiv, la Antena 3, moderată de Cătălina Porumbel, jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, prezent telefonic, dacă a existat vreo legătură între podul de la Luțca-Sagna și Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Dar, iertați-mă, Inspectoratul de Stat în Construcții a fost, a văzut, în presă, sesizarea că e un pod cu pilonul rupt....“, a spus Val Vâlcu.

„Cu siguranță! Și atunci când s-au făcut încercările cu acel convoi de 300 de tone au fost prezente toate autoritățile statului, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții. Sunt avize de la toată lumea, inclusiv de la Poliție“, a spus Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Inspectoratul de Stat în Construcții este în subordinea Ministerului Transporturilor.

DCNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.