Reteaua Corect

Un mister: de ce e blocată motivarea condamnării lui Băsescu?

Europarlamentarul Traian Băsescu se confruntă cu o situație neobișnuită, care îi afectează planurile politice, ce ar putea include candidatura la primăria generală. Mai exact, nici pînă azi el nu a primit motivarea deciziei prin care judecătorii Curții de apel București au stabilit că a făcut poliție politică, ceea ce înseamnă că nu se poate stabili termenul de recurs, scrie Inpolitics.ro.

Traian Băsescu a declarat, la emisiunea ”Gîndurile lui Ion Cristoiu” a Mediafax, că ia în calcul candidatura la primăria generală, dar se lovește de un impediment: ”Aș candida, dar nu candidez, nu pot candida pentru că am un proces cu CNSAS, am pierdut în primă instanță”. Băsescu a explicat că nu se poate duce la la Înalta Curte decît după redactarea motivării de către prima instanță, lucru care nu s-a întîmplat pînă acum.

”Sincer să fiu nu mă deranjează că a întârziat motivarea, pentru că poate se uită la toate documentele, și la punctul meu de vedere. Însă am decis să am un comportament stoic, aștept, când voi avea motivarea, fac imediat în termenul legal întâmpinare la Înalta Curte și dacă mi-aș rezolva problemele până atunci, pozitiv, nu văd de ce nu aș candida la Primăria Capitalei.” a mai spus fostul președinte.

Condamnarea lui Băsescu, reamintim, a survenit în septembrie anul trecut, iar legislația prevede că deciziila instanțelor se motivează în cel mult 30 de zile de la pronunțare, cu o singură excepție: ”În cazuri temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu câte 30 de zile, de cel mult două ori”, se prevede, mai nou, în Legea organizării judiciare.
Peste trei zile, se împlinesc patru luni de la verdictul în procesul lui Băsescu, ceea ce înseamnă că s-a depășit cu 30 de zile perioada maximă de prelungire.

De aici, o întrebare firească: cine și de ce blochează motivarea Curții de Apel și îl ține pe Traian Băsescu legat politic de mîini și de picioare? 

Articol preluat de pe Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.