Reteaua Corect

Un medic avertizează: Sunt sute, poate mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate în New York

Scris de newsreporter in 09 august 2022 la 10:18, in Social. 367 vizualizari Intra in discutie Taguricazuri, new york, poliomelita shortlinkhttp://crct.ro/nzZp

Un oficial din domeniul sănătății din statul New York a declarat pentru BBC că acolo ar putea exista sute sau chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticate. Afirmația vine în contextul în care un bărbat nevaccinat a fost diagnosticat cu acest virus luna trecută, fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu, scrie Digi24.

Țările dezvoltate au fost avertizate să crească ratele de vaccinare.

Patricia Schnabel Ruppert, expert în sănătate din Rockland, și-a exprimat îngrijorarea că sunt cazuri nedetectate de poliomielită în New York.

"Nu există un singur caz de poliomielita dacă vezi un caz paralitic. Incidența poliomielitei paralitice este mai mică de 1%. Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușor simptomatice, iar acele simptome trec adesea neobservate. Deci sunt sute, poate chiar mii de cazuri care au apărut pentru ca noi să vedem un caz de paralizie", a spus ea.

Dr. Ruppert a confirmat că oamenii de știință caută „o legătură” între cazul de paralizie din New York și urmele de poliovirus găsite în canalizări din Londra și Ierusalim, după ce secvențierea genomului a fost efectuată pe mostre din cele trei locații.

"Aceasta este o problemă foarte serioasă pentru întreaga lume - nu este vorba doar despre New York. Cu toții trebuie să ne asigurăm că populația este vaccinată corespunzător", a atras ea atenția.

Bărbatul din SUA care a rămas paralizat are o formă de poliomielită care apare deoarece unele țări folosesc o formă slăbită a virusului în vaccinările lor. În cazuri rare, poate suferi mutații și apoi se poate transmite din cauza igienei precare altor persoane care nu sunt vaccinate.

În urma călătoriilor la nivel internațional pot apărea cazuri în țări unde nu au mai fost, dar unde sunt zone cu vaccinare scăzută.

Deși mai slabă decât forma originală a bolii, poliomielita derivată din vaccin poate provoca totuși boli grave. Virusul poate ataca nervii din coloana vertebrală și baza creierului. Acest lucru poate provoca paralizie, de obicei la nivelul picioarelor. Dacă mușchii respiratori sunt afectați, poate pune viața în pericol.

SUA și cele mai multe țări dezvoltate folosesc o formă mai nouă a vaccinului, care nu conține niciun virus viu.

Doctorul Ruppert a spus că nu s-a gândit niciodată că va vedea un caz de poliomielita în SUA în timpul vieții ei.

Unele zone din Rockland au rate de vaccinare scăzute, de doar 60%. În 2018, acolo a fost un focar de rujeolă. Echipele medicale sunt trimise acum în aceste zone pentru a încuraja vaccinarea împotriva poliomielitei, în special la copii.

În Marea Britanie, se fac în prezent mai multe teste după ce au fost găsite urme de virus poliomielitei timp de câteva săptămâni la stațiile de canalizare Beckton. Se așteaptă ca Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie să publice mai multe detalii în curând despre zonele din Londra care sunt cele mai afectate.

Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.