Reteaua Corect

Un general către Marcel Vela: Jos mâna de pe Jandarmeria Română!

Scris de newsreporter in 15 ianuarie 2020 la 08:56, in Social. 404 vizualizari Intra in discutie TaguriAntonescu Olimpiodor, jandarmeria romana, marcel vela shortlinkhttp://crct.ro/nvx0

Fostul șef al Jandarmeriei Române, generalul Antonescu Olimpiodor, reacționează la declarațiile privind reorganizarea Ministerului de Interne ale ministrului Marcel Vela, care a cerut ca în această săptămână să fie finalizat un plan de restructurare al instituțiilor subordonate, scrie QMagazine.ro.

Generalul Olimpiodor Antonescu îi atrage atenția ministrului Vela că între Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română nu există similitudini.

Fostul șef al Jandarmeriei Române a declarat pentru Q Magazine că o astfel de inițiativă nu este oportună în actuala conjunctură geostrategică internațională.

„Nu se poate vorbi de similitudine între Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română deoarece nu au misiuni similare iar pe frontieră sunt doar 19 județe cu câteva zeci de localități (nu toate localitățile sunt situate la graniță).

Actuala organizare a Jandarmeriei Române este în conformitate cu Legea 550 în vigoare de peste 15 ani și a înlocuit una la care tocmai se dorește să se revină. Eficiența acestui mod de organizare s-a dovedit în timp și a fost modernizat când specificul misiunilor a impus acest lucru, dar cu respectarea prevederilor legale.

Actuala formă de organizare este asemănătoare cu cea a instituțiilor similare din state cu o vastă experiență în domeniu (Franța, Italia, Spania etc) și apreciată în organismele internaționale din care face parte Jandarmeria Română (FIEP, FFE).

Nu cred că este oportună o astfel de inițiativă în actuala conjunctură geostrategică internațională.

 Nu s-a luat în calcul impactul financiar. Care sunt cheltuielile determinate de restructurări, mutări, dislocări, detașări etc.? În urma unei analize lucide și judicioase s-ar putea găsi variante de economii și în actuala organizare.

Operativitatea și mobilitatea actualelor structuri sunt mai eficiente decât în varianta propusă: este mai lejer să dispersezi pentru misiuni o structură omogenă decât să o constitui din subdiviziuni.

Jandarmeria Română are forma de organizare pe principii militare, ca un Sistem unitar de forțe și mijloace dispus conform organizării administrative actuale a țării. Să se schimbe organizarea administrativă a României și abia apoi se va putea acționa în consecință.

Altele sunt prioritățile țării, ale Ministerului și ale Jandarmeriei Române,  nu sancționarea unei instituții eficiente, chiar dacă la un moment dat a răspuns/nu a răspuns, a acționat/ nu a acționat pe placul uneia sau alteia dintre forțele de pe eșichierul politic.                                                             

Nu cred că s-au găsit cei mai reprezentativi sfătuitori pentru a analiza viitorul unei arme de elită a Sistemul Național de Apărare a Țării. Mă refer, desigur, la protestatarul de profesie Dide dar și la alții.

Jos mâna de pe Jandarmeria Română!”, a declarat pentru Q Magazine generalul Olimpiodor Antonescu .

Marcel Vela a declarat că reprezentanții Jandarmeriei, care au fost de acord cu o reorganizare după modelul Poliției de Frontieră, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene. 

„Au fost de acord să existe o comandă regionala care să aibă în răspunde câteva inspectorate. Pentru Ministerul de Interne va fi bine pentru că se reduc posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel bani pentru dotări, de exmplu (…) Am discutat săptămâna trecută despre tot ce ține de o programare bugetară. Este foarte greu să se comunice de la Direcția economică a ministerului cu 40 de directori economic din țară. Dacă se face o eficientizare, cred că și comunicarea va fi mai bună”, a afirmat Marcel Vela.

QMagazine.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.