Reteaua Corect

Un copil părăsește Ucraina la aproape fiecare secundă

Scris de newsreporter in 22 martie 2022 la 11:30, in Social. 300 vizualizari Intra in discutie Taguricopii, refugiat, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzky

Peste 3,4 milioane de ucraineni au plecat din țară în ultimele săptămâni, iar 73.000 de copii părăsesc zilnic Ucraina din cauza războiului - un copil aproape în fiecare secundă, scrie HotNews.

World Vision România anunță că va realiza 15 spații special amenajate pentru primirea mamelor și copiilor ucraineni la graniță.

World Vision România împreună cu colegii din celelalte țări au realizat deja trei spații călduroase și prietenoase pentru mame și copii: în Huși, Iași și la Vama Siret. Pe lângă acestea, World Vision va amenaja încă 15 spații similare. Acestea vor fi amplasate pe teritoriul României, Republicii Moldova și Ucrainei.

Aici, mamele și copiii vor avea acces la produse alimentare și de igienă de maximă necesitate, se vor putea odihni și vor fi consiliați de personal specializat în psihologie și în asistență socială. Totodată, copiii se vor putea juca și vor participa la activități educaționale.

„În prezent, un copil pe secundă este forțat să-și părăsească casa din Ucraina și să caute refugiu în țările vecine. Unii dintre copii petrec zile întregi pe drumuri, la temperaturi extrem de scăzute, de la o cazare temporară la alta. Cu toții au fost forțați să-și abandoneze căminul cu tot ceea ce era important pentru ei: de la jucării, haine sau animale de companie la prieteni, școală, tați, frați, bunici și, din păcate, lista poate continua”, a declarat Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România.

Mihaela Nabăr a subliniat că spațiile pe care le amenajează World Vision sunt importante pentru a oferi ajutor imediat familiilor ucrainene, cât și pentru ca cei mici să experimenteze din nou joaca și activitățile educative - ambele o normalitate pentru ei până să vină războiul.

Directorul executiv World Vision România a mai afirmat că multiple studii ale organizației arată că starea de război poate avea un impact grav asupra creșterii și dezvoltării copiilor. „Este important ca, oricât de gravă ar fi criza umanitară în care ne aflăm, cei mici să păstreze cât mai mult din rutina pe care au avut-o înainte de conflict.“

Spațiile de primire pentru copii și mame nu pot înlocui un întreg sistem de protecție socială și/sau de educație, însă pot suplini o parte dintre nevoi, astfel încât revenirea la o viață normală să fie cât mai ușoară.

World Vision oferă intervenție pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației din România care coordonează toate ajutoarele și serviciile oferite în România, cât și în țările vecine, inclusiv Ucraina.

Peste 500 de mii de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului din Ucraina.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.