Reteaua Corect

Ultima elucubrație DNA

Scris de newsreporter in 07 septembrie 2020 la 09:06, in Social. 332 vizualizari Intra in discutie Taguricnc, DNA, E. Șerbănescu, Undeva la Palilula shortlinkhttp://crct.ro/nwCK

Filmul „Undeva la Palilula”, regizor Silviu Purcărete, producător Tudor Giurgiu, finanțat prin concurs de Consiliul de Administrație al CNC în 2009, – predat cu întârziere față de termenul contractual și decretat, din această cauză, prejudiciu de către DNA -, a primit de la succesorul fostului director general E. Șerbănescu, în 2014, ultima tranșă de credit rămasă restantă, scrie Flux24.ro.

Totuși DNA îi impută costul filmului lui E. Șerbănescu, care a plecat din instituție în iunie 2013.Reamintim că actul de acuzare pretinde că așa-zisul prejudiciu s-ar fi transformat în „foloase necuvenite” pentru producător, cu toate că nici în contabilitatea CNC și nici în cea a producătorului Libra Film nu există niciun prejudiciu, respectiv niciun „folos necuvenit”. 

DNA șterge cu buretele realitatea existenței filmelor și inventează o alta, un univers al absurdului, demn de Kafka sau Eugen Ionescu, în care filmele se evaporă, se aneantizează după dorința de a fabrica dosare a procurorilor – sau după ordinul primit. Filmul, selectat oficial la festivalurile de la Karlovy Vary 2012, East End Film Festival UK 2012,  International Antalya Golden Orange 2012, Valladolid International Festival 2012,  Black Nights Talin Festival 2012, Making Waves New York 2012, Wurzburg Festival 2012, și premiat la South-East European Film, Los Angeles 2013, pentru „Cel mai bun debut de lung metraj”, urmează, potrivit legii, să intre în 2022 în patrimoniul național. 

Ca de altfel toate celelalte 39 de filme – dintre care nu mai puține decât 34 selectate și premiate la festivaluri internaționale – produse prin hotărârile C.A. al CNC, în urma concursurilor, dar incriminate  fabulatoriu de DNA ca fiind prejudiciu din cauză de predare cu întârziere, invenție pentru care Eugen Șerbănescu este acuzat –  după 7 ani de la plecarea din instituție și tot atâtea controale ale Curții de Conturi care nu au semnalat niciun prejudiciu – de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, având bunurile mobile și imobile sechestrate.

Flux24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.