Reteaua Corect

Udrea: PDL a sponsorizat jurnaliștii, Coldea le-a dat informații, iar acum ei sunt în tabăra #Rezist

Fostul ministru Elena Udrea a făcut vineri seară, la România TV, o declarație dură la adesa unor jurnaliști, care ar fi favorizați de "statul paralel", scrie România Liberă.

Elena Udrea a declarat, într-o intervenţie prin telefon la România TV, că PDL a plătit bani grei către jurnalişti cunoscuţi, în timpul campaniei electorale.

Fostul ministru susţine că va face şi o listă în acest sens, cu numele celor care au cerut personal sume de bani. "Din partea partidului s-au făcut sponsorizări şi către jurnalişti. Există jurnalişti care au scris, cu mâna lor, bileţele cu sume de bani", dezvăluie Udrea.

"Eu ştiu de ani de zile în urmă cu cine colabora domnul Coldea. Când voia să dea un anumit tip de informaţii, dădea unor anumiţi oameni din presă. Se făceau liste cu jurnaliştii care puteau merge la anumite întâlniri.  Mai sunt, îi vedeţi în presă. Sunt uşor de identificat: pornesc toţi acelaşi subiect. O să fac o listă. Dacă cereţi listele cu cei care aveau acces la Ambasada SUA când veneau reprezentaţi ai Departamentului de Stat o să vedeţi că aceia sunt cei agreaţi de sistem. Ei, ca la comandă, ies cu materiale gata scrise şi încep lupta în presă. Fac o precizare: aceste tonomate, aceste trompete ale sistemului propagă ideea că Udrea a furat. Cel putin două dosare se referă la campanii electorale. Am o acuzaţie directă că am finanţat în campanie două trusturi de presă: un ziar şi o televiziune. (...) Am plătit materiale campanie la Ziare.com şi la Hotnews, evident. Legal am plătit şi la aceste două site-uri. Nu mai ştiu câţi bani, trebuie să ne uităm în documente. Bani s-au plătit în campanie, gârlă. Mă refeream la jurnaliştii care acum sunt în stradă, fac pe membrii grupării #Rezist, mă acuză pe mine şi pe alţii de la care au luat bani de corupţie, când acuzaţiile mele sunt de bani folosiţi în campanii electorale, bani folosiţi în relaţia cu presa. Una din acuzaţii este că am plătit, în campanie, salariile celor două trusturi de presă menţionate. Da, s-au făcut plăţi directe către jurnalişti. Din partea partidului s-au făcut sponsorizări şi către jurnalişti. Există jurnalişti care au scris, cu mâna lor, bileţele cu sume de bani. Am găsit, întâmplător, bileţele ale unor oameni care stau acum la televizor. Presa are afinităţi politice şi se finantează, ca şi partidele, din anumite zone economice. Pe mine m-a deranjat faptul că acei oameni care au beneficiat fac acum pe incoruptibilii la televizor şi mă acuză pe mine de corupţie. (...) Oamenii ăştia au trecut în barca sistemului, fac pe deontologii, când din cauza unora ca ei eu sunt în situaţia de a fi numită coruptă.", a declarat Elena Udrea, potrivit România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.