Reteaua Corect

Ucraina sfidează total România: a început dragarea pe canalul Bâstroe. Va fi dezastru pentru Deltă

Scris de newsreporter in 18 februarie 2023 la 12:16, in Social. 454 vizualizari Intra in discutie Taguriaplicatie, canalul bastroe, delta dunarii, dragare, românia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nAUj

Ucrainenii au început dragarea pe canalul Bîstroe, în ciuda tuturor avertismentelor internaționale. Această operațiune va avea efecte dezastruoase pentru Delta Dunării din România, relatează Știripesurse.

De asemenea, canalul Sulina este amenințat de urmări șocante: ar putea deveni impropriu navigației, în condițiile în care este, în prezent, singurul canal al Dunării de navigație internațională.

Imaginile în posesia cărora a intrat echipa Exces de putere arată traseul vaselor ucrainene începând cu decembrie anul trecut. O aplicație de tracking stă dovadă fiecărei mile parcurse de cele două drage.

Brațul Chilia are 116 km lungime. Dintre ei aproape 86 reprezintă graniță cu Ucraina. Legătura cu Marea Neagră se realizează prin brațul Bâstroe. Ucraina vrea să îl facă navigabil internațional și integrabil în rețeaua transeuropeană de transport TEN-T. Și asta nu de când a fost invadată de ruși, ci din 2004.

Potrivit documentelor trimise inclusiv părţii române, vrea să ajungă la o adâncime de opt metri cu operațiunea de dragaj.

Pentru Delta Dunării consecințele pot fi dezastruoase!

Dincolo de Delta Dunării, argumentele care au stat în favoarea României în negocierile internaționale sunt legate de riscul erodării puternice a malului drept pe brațul Chilia, urmat de pierderi de teritoriu, de asemenea canalul Sulina în timp ar putea deveni impropriu desfășurării navigaţiei.

În aceste condiții, informații alarmante au ajuns deja la instituțiile de resort: ucrainenii ar fi dragat deja până la peste şase metri la gura Bâstroe, iar volumul apei pe Chilia și Sulina ar atrage și el deja semne de alarmă. În aceste condiții, acțiunea statului român poate fi deja extrem de întârziată.

"Suntem într-un impas pe care am fi putut să îl evităm dacă am fi avut lideri eficienţi şi cu minimă grijă faţă de ceea ce înseamnă interes al ţării", a spus jurnalistul Adrian Ursu, vineri seară, la Antena 3 CNN.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.