Reteaua Corect

Turcan: Sumele pentru plata pensiilor vor fi achitate la timp

Scris de newsreporter in 07 septembrie 2021 la 23:10, in Social. 243 vizualizari Intra in discutie Taguriajutoare sociale, pensii, rauca turcan shortlinkhttp://crct.ro/nynX

Prima rectificare bugetară din acest an asigură finanțarea necesară accelerării reformelor inițiate de Ministerului Muncii în domeniul pensiilor și al salarizării, spune Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Astfel, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu două milioane de lei, sumă care va asigura contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii și pentru cea a salarizării, precum și achiziția de echipamente și salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare, din casele județene de pensii.

Respectarea calendarului propus prin PNRR pentru finalizarea procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, adică prima etapă a reformei, presupune în mod obligatoriu angajarea pe perioadă determinată a încă 1.000 de persoane și achiziții de echipamente și dotări suplimentare, iar acum bugetul permite acest lucru.

Pe parcursul acestui an, au crescut veniturile colectate din contribuțiile angajaților și a crescut sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale de stat. Astfel, BASS nu mai are nevoie de subvenția de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei. Prin urmare, rectificarea de astăzi prevede diminuarea acestei subvenții cu 3,3 miliarde de lei.

Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale și a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale și vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca și până acum. Tot la rectificarea de astăzi, a fost majorată cu 547 milioane de lei subvenția pentru echilibrarea bugetului pentru șomaj, pentru a putea susține cheltuielile pentru aplicarea măsurilor de sprijin destinate angajaților și angajatorilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.