Reteaua Corect

Tratamentul lui Kovesi l-a îmbolnăvit pe MRU

Scris de newsreporter in 27 octombrie 2016 la 11:33, in Social. 126 vizualizari Intra in discutie TaguriBlack Cube, Daniel Zorella, fbi, Kovesi, mihai razvan ungureanu shortlinkhttp://crct.ro/nphl

În ultimele zile depoziția șefului Black Cube a ajuns un fel de bestseller al presei din România. Toată lumea citeste și comenteaza declarațiile date în fața poliției israeliene de Daniel Zorella, scrie Cotidianul.ro.

Sursa imagine: paginaeuropeana.ro

Undeva spre finalul declarației sale, șeful Black Cube relatează convorbirile cu Daniel Dragomir din 04.04. 2016. La o zi după arestarea celor doi angajați ai firmei israeliene la București deja fostul ofițer SRI începuse să fie agitat. ”Se poate vedea din mesaje că Daniel este stresat. ” a precizat Zorella în fata poliției israeliene căreia i-a și pus la dispozitie conversațiile cu Dragomir.

”În mesaje, Daniel precizează că a primit informații de la una dintre celelalte organizații de inteligență, se referă la acestea în scris ca «veri», tipul care s-a primit despre activitatea noastră a venit din partea FBI-ului din București. ”

Din acestă informație reiese limpede că americanii au protejat-o pe Koveși, cei care au aflat despre activitatea celor de la Black Cube în România fiind cei de la FBI și nu vreun serviciu român de informații.

Americanii au fost cei care au dat serviciilor românesti și procurorilor pontul despre activitatea israelienilor în Bucuresti.

Relația FBI-ului cu România este una veche. Biroul FBI în București a fost deschis în anul 2000 și avea la acea dată în componență doi agenti speciali și un asistent.

Care este acum numărul agenților FBI din Capitală nu se știe, deoarece încă de la înființare directorul adjunct al agenției americane, prezent la București pentru inaugurare afirma că ”dacă va fi nevoie, la cererea autorităților române, vor putea fi trimise echipe suplimentare ale FBI pentru îndeplinirea unor misiuni”.

FBI este principala agentie de investigatii a Guvernului SUA, care actioneaza pentru depistarea activitatii criminale efectuata împotriva Statelor Unite, ea fiind prezenta și peste hotare, în lupta contra crimei organizate. Biroul din București ar trebui să se ocupe de cazurile cazurile de criminalitate economică, traficul de carne vie, pornografie infantilă sau crimă organizată.

Ultima vizită a unui oficial al biroului federal în România a avut loc la 3 martie 20015 cînd la București a venit într-o deplasare fulger chiar șeful FBI, James Comey.

El s-a întâlnit atunci cu președintele Iohannis, cu premierul de la acea dată, Victor Ponta și cu cu șefii de la DNA, DIICOT și Parchetul General, dar și cu cel care atunci era proaspătul director al SRI Eduard Hellwig, numit în funcție de doar o zi.

Comey și Hellwig au declarat atunci că au discutat despre securitatea cibernetică și combaterea terorismului și a acțiunilor de spionaj

Idila dintre FBI și SRI este însa una mult anterioară acestei vizite, iar Comey a venit aici să se asigure că aceasta va continua și după numirea lui Hellwig.

”Verii” menționați în declarația lui Zorella și care l-au informat pe Dragomir cine a dat pontul pentru urmărirea israelienilor, dar după cum reiese chiar și alte informații despre caz sunt cei de la SIE.

Tot aici se pare că ar fi verificat și Meir Dagan, fostul șef al Mossad și directorul onorific al Black Cube veridicitatea informațiilor ofarite lui Zorella de Dragomir.

Acesta ar putea fi boala care l-a obligat pe Mihai Răzvan Ungureanu să demisoneze.

Cronologia îmbonlăvirii este următoarea:

Depoziția lui Zorella, dată în iunie, ajunge la autoritățile române la finalul lui august. Data traducerii acesteia este, conform documentului care circulă pe net, 22 august.

Pe 14 septembrie Daniel Dragomir este arestat.

Pe 26 septembrie Palatul Cotroceni confirmă plecarea lui Ungureanu din funcția de șef al SIE.

Acesta demisionează prin poștă deoarece ”starea de sănătate” nu-i permite să se deplaseze la Cotroceni.

Bunele relații ale lui MRU cu Israelul sunt de notoriatate de la Wikipedia până în mediul academic, iar despre apropierea sa ba chiar de apartenența lui la un serviciu secret străin Cotidianul a mai scris aici. Acuzația venea de la fostul purtător de cuvânt al SRI Nicolae Ulieru.

La doar o lună după arestarea celor doi angajati Black Cube, Kovesi acuza deja SIE că nu își face treaba și că nu furnizează informatii DNA despre banii ascunși în străinătate de infractori.

Pe de o altă parte, până la demisia sa din SRI, Daniel Dragomir a fost ”șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism” calitate în care răspundea de legătura serviciului cu SIE şi cu servicii din străinătate, precum CIA sau Mossad.

Cei doi angajați ai firmei Black Cube, arestați în România, Ron Weiner şi David Geclowicz nu sunt doar simpli it-iști performanți. Ei şi-au facut stagiul militar în unitatea de intelligence 8200 a armatei israeliene și au lucrat cu Mossad-ul înainte de a fi angajați ai Black Cube.

Unitatea 8200 a Tzahal, aşa cum este numită armata israeliană este o unitate de intelligence de elită care se ocupă de interceptarea comunicaţiilor, colectarea de informaţii din mediul online şi dar şi cu criptarea şi decriptarea acestora.

8200 are câteva mii de angajaţi şi este replica israeliană a mai cunoscutei NSA, din Statele Unite şi face parte din ”Israel Defense Forces”.

Black Cube mai avusese acțiuni în Romania și înainte de spionarea șefei DNA conform informațiilor de pe propriul site.

Informațiile care transpar din mărturia lui Zorella confirmă că protecția acordată de americani lui Koveși și DNA-ului nu se limitează la simple declarații politice ci că are și o formă concretă, informațională. Asta dacă nu cumva FBI-ul de la București supravegea niște apropiați ai Mossad-uli mai ales după ce Israelul a ales să joace la două capete împrietenindu-se și cu Putin nu doar cu SUA.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.