Reteaua Corect

Totul pentru aderarea la UE!

Scris de newsreporter in 05 martie 2023 la 10:21, in Social. 230 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAYG

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că în acest an cooperarea Ucrainei cuu instituţiile europene va fi şi mai semnificativă, pentru a se “pregăti în mod activ totul pentru aderarea ţării la Uniunea Europeană“, scrie Știripesurse.

Zelenski a mai precizat că guvernul ucrainean a aprobat sâmbătă Programul de Stat Anticorupţie.

Reuniunea Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din Ucraina tocmai s-a încheiat la Lviv. A fost o adunare foarte reprezentativă astăzi. Au fost şefi ai autorităţilor centrale şi locale, reprezentanţi ai autorităţilor guvernamentale şi ai comunităţilor locale. Din toată ţara noastră – din toate regiunile, din toate părţile. Principalele subiecte sunt securitatea, energia, protecţia socială, problemele financiare. Anti-corupţie. Tot ceea ce este necesar pentru o mai mare putere a instituţiilor noastre şi pentru o mai mare securitate a poporului nostru – în toate sensurile cuvântului „securitate”. S-a convenit astăzi că deja în martie Cabinetul de Miniştri va pregăti deciziile de care comunităţile noastre au nevoie pentru sustenabilitatea bugetului. Modificări relevante ale Legii bugetului de stat al Ucrainei vor fi propuse Radei Supreme. Astăzi, Cabinetul de Miniştri a aprobat Programul de Stat Anticorupţie în şedinţa sa, care de fapt a fost combinată cu şedinţa Congresului. Aceştia sunt paşi sistemici care vor oferi statului mai multă transparenţă, iar societăţii mai multe oportunităţi de a interacţiona cu statul”, a afirmat Volodimir Zelenski.

 

Zelenski a vorbit şi despre conferinţa United4Justice.

Conferinţa United4Justice, care a început ieri, continuă aici, la Lviv. Mai multe discuţii au avut loc astăzi, incluzând anchetarea, pedepsirea ocupanţilor pentru abuz de persoane, viol şi alte crime violente comise în teritoriul ocupat. Lumea ne ajută deja cu aceste investigaţii. Dar, desigur, mai trebuie făcut mult, mult mai mult. Nu doar pentru a identifica toţi criminalii, nu doar pentru a-i pedepsi, ci şi pentru a ajuta oamenii care au fost abuzaţi să depăşească această lovitură şi să revină la o viaţă normală.

La partea relevantă a conferinţei au participat Prima Doamnă a Ucrainei, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, Prima Doamnă a Letoniei, reprezentantul special al Secretarului General al ONU şi oficiali guvernamentali. O discuţie foarte semnificativă. Împreună cu doamna Metsola, astăzi ne-am întâlnit cu studenţi ucraineni de la şase universităţi din Lviv. Am discutat cu preşedintele Parlamentului European. Este evident că anul acesta cooperarea noastră cu instituţiile europene va fi şi mai semnificativă decât anul trecut. Sarcina este de a pregăti în mod activ totul pentru aderarea ţării noastre la UE, a creşte furnizarea de arme către Ucraina şi a întări sancţiunile împotriva Rusiei. Şi le mulţumesc doamnei Roberta Metsola şi tuturor prietenilor noştri din Europa, care ajută Ucraina pe calea integrării”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Mulţumim tuturor celor care contribuie la sporirea securităţii Ucrainei şi la întărirea soldaţilor noştri! Mulţumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina, care ne apără graniţa şi care stabilesc dreptatea pentru Ucraina cu acurateţea lor pe câmpul de luptă, care răspund terorii ocupantului cu foc activ”, a adăugat el.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.