Reteaua Corect

Toader, noi acuzaţii la adresa lui Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că procurorul general Augustin Lazăr şi-a numit drept consilier personal un procuror care l-a intervievat atunci când a candidat pentru funcţie, situaţie similară având loc şi după controlul Inspecţiei Judiciare de la PÎCCJ, cu trei inspectoare, scrie Mediafax.

„Ce caută ordonanţa semnată de altcineva în dosar? Mă gândeam: să spun, să nu spun de ordonanţă, să zică cineva, dacă nu a fost acolo? Deşi dosarul e legat, nu l-am făcut eu. Ne spune Augustin Lazăr - grefiera din greşeală a lipit filele. Semnificaţia adevărată a depunerii acestei ordonanţe o deţine numai procurorul general şi noi, prin interpretări. (...) Dacă are o semnificaţie, nu aş putea eu să o descifrez. Dar când Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni procuror general, din comisia de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi consiliera ministrului Justiţiei, o distinsă doamnă procuror. A ajuns procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer de consilieră de la ministru la procuror general, ceea ce înseamnă că nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena3.

 

 

 

Potrivit lui Toader, o situaţie similară s-a petrecut şi după controlul efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul General.

„Inspecţia Judiciară a făcut verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, raportul a fost majoritar favorabil. S-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele trei doamne care au fost în control”, a mai spus Toader.

Despre proiectul pe care procurorul general l-ar fi plagiat: Ar fi trebuit să plece din funcţie

Ministrul Justiţiei a spus că faptul că procurorul general Augustin Lazăr a copiat în 2016 pentru proiectul de management de la cel al lui Tiberiu Niţu din 2013 reprezintă un motiv bun ca el să plece din funcţie.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, sigur că da (Lazăr ar fi trebuit să plece din funcţie, n.r.). Erau motivele conflictele de natură constituţională. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe (în raportul de evaluare a activităţii lui Lazăr, n.r.)”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena3.

Precizările vin după ce Antena3 a semnalat faptul că Augustin Lazăr a folosit, pentru proiectul de management din 2016, când a candidat pentru funcţia de procuror general, pasaje pe care le-a copiat de la proiectul fostului procuror general Tiberiu Niţu, în 2013.

Cele mai multe pasaje identice se regăsesc la capitolele „Disfuncţionalităţi şi măsuri” privind activitatea Ministerului Public.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.