Reteaua Corect

Tinerii care împlinesc 18 ani au transport GRATUIT în toată Uniunea Europeană

Veste uriaşă pentru tinerii care împlinesc 18 ani. Parlamentul european a decis să le ofere gratuitate pe trenuri în toată Uniunea Europeană. Legea a fost votată şi urmează să intre în vigoare. Parlamentul European a votat, miercuri, la Strasbourg, raportul intocmit de europarlamentarul Siegfried Muresan privind bugetul Uniunii pentru 2018, fiind sustinut de aproape toate grupurile parlamentare europene, scrie Stiripesurse.ro.

Sursa imagine: diez.md

Comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, a anuntat ca ideea lansata de Muresan, privind biletele gratuite pentru tinerii de 18 ani pentru a vizita Europa, este "interesanta" si poate fi sustinuta. Raportul, impreuna cu propunerile Parlamentului European, a fost votat cu 445 de voturi "pentru", 134 de voturi "impotriva" si 102 abtineri, rezultatul fiind intampinat cu aplauze. Siegfried Muresan este negociatorul sef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii in 2018. Ca raportor, el a intocmit un document care contine liniile directoare in plan politic asupra bugetului si prioritatile Parlamentului European in aceasta directie. El a afirmat ca aceste prioritati vor fi locurile de munca si securitatea.

"Asta asteapta oamenii ca Europa sa livreze: locuri de munca si securitate. Trebuie sa folosim resursele limitate pe care le avem la dispozitie in bugetul UE tocmai in aceste domenii. Vom investi in infrastructura, cercetare, inovare, dezvoltare, IMM-uri si tineri intreprinzatori", a spus europarlamentarul. Raportul Muresan a fost dezbatut marti seara, in Parlamentul European, fiind sustinut de aproape toate grupurile parlamentare, care au laudat eforturile europarlamentarul roman. Exceptie au facut grupul nationalist ENF (Europa Natiunilor si a Libertatii), ai carui reprezentanti au criticat faptul ca nu sunt abordate realele probleme ale Uniunii, precum si grupul Verzilor.

Comisia Europeana, reprezentanta la dezbateri de comisarul pentru buget si resurse umane, Günther Oettinger, a anuntat ca prioritatile enuntate de Raportul Muresan sunt convergente cu cele ale sale. "Am citit raportul colegului Muresan si am citit atent prioritatile pe care le stabileste si pot sa va spun ca, pana acum, Comisia este de acord cu prioritatile si asteptarile din acest raport pentru exercitiul bugetar 2018 si este de acord chiar in mare parte", a spus comisarul european. El a transmis si un mesaj de sustinere pentru una dintre propunerile Parlamentului European, initiata de Siegrfried Muresan, privind acordarea unui bilet de tren gratuit tinerilor europeni care au implinit 18 ani, valabil 30 de zile pentru toate cele 28 de state membre, plus alte doua din afara UE.

"Ideea care vine din Parlament de a acorda un bilet InterRail fiecarui european care a implinit 18 ani mi se pare o idee foarte interesanta", a spus el. Urmeaza mai multe proceduri de negociere intre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul European pentru aprobarea formei finale a bugetului pe 2018, mai spune sursa citată.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.