Reteaua Corect
Dan Chitic

Timpuri noi

Scris de Dan Chitic in 12 ianuarie 2021 la 13:14, in Social. 494 vizualizari Intra in discutie Taguricarantina, cetateni, om nou, The Great Reset shortlinkhttp://crct.ro/nxec

Aproape un an de la începutul sfârșitului “lumii vechi”. Și într-un an, aproape totul s-a schimbat. Lumea e “reînnoită” din temelii cu noi frici, noi credințe, noi moduri de a relaționa, noi limite în comunicare, noi metode de școlarizare, noi reguli și obiceiuri sociale… Totul este nou! Și, așa cum remarca și Bogdan Duca, “omul vechi” s-a adaptat perfect acestor vremuri, acestor Timpuri noi (“curios”, nu-i așa, cum și comuniștii sperau să construiască niște “Timpuri noi” - de une și numele stației de metrou, însă, prea rudimentari fiind, au eșuat lamentabil)… În doar un an de educare și reeducare forțată și-a făcut apariția și “Omul nou”, un om temător, compliant indicațiilor autorităților și participant activ la “schimbare”. Și încă nu s-a terminat vremea “schimbării”…

Toate, bineînțeles, au fost făcute doar din grijă și iubire față de noi cetățenii, de unde și necesitatea de a fi luate măsuri pentru siguranța noastră sanitară, siguranța socială, siguranța informațională… toate deciziile au fost luate doar pentru garantarea siguranței… nu pentru bani sau putere. Chiar nu… căci ce bani și-ar putea dori cei care nu doar stăpânesc dar și produc efectiv “banul” (cash, virtual sau cripto de o potrivă!), aceeași cu cei care sunt și rămân la putere indiferent de “schimbările democratice” produse prin “votul liber exprimat” al cetățenilor. Singurul lucru pe care îl mai au de făcut este obținerea siguranței depline… siguranței că nimic nu se poate schimba, că puterea lor rămâne de neclintit. Și asta pentru că orice consolidare, orice închegare într-o nouă structură sigură, securizată se face prin agitarea, amestecarea și confuzionarea vechilor elemente pentru a crea un nou element, solid, de nezdruncinat. Luați exemplul betonului armat: fierul, nisipul, cimentul și apa lăsate separat rămân mai volatile, mai puțin controlabile, mai puțin “durabile”… pe când amestecate, confuzionate, constrânse… avem deja un material nou, sigur, durabil, de neclintit.
Cam asta se întâmplă acum cu societatea umană, acesta este “The Great Reset”, sau Marea Revoluție Globală - cum i-am zis eu. Sub imperiul fricii de moarte și de boală toate stările sociale, toate popoarele, toate credințele și convingerile au fost amestecate până la disoluție și apoi “turnate” în cofrajul “Noii normalități”, toate pentru siguranța medicală, siguranța socială, siguranța informațională… doar că nu a noastră, ci a lor!
De aceea chestiunea cu vaccinul nu este un scop în sine, așa cum nici izolarea din carantina din primăvară iar mai apoi distanțarea socială nu erau ele însele un scop în sine, așa cum nici măcar disoluția coeziunii sociale prin implementarea tele-școlii sau tele-muncii nu este un scop în sine… nu! Fiecare în parte și toate împreună urmăresc doar crearea Omului nou, al omului obedient, ascultător precum un sclav și compliant precum un copil ordinelor primite de la cei care le vor “binele”, de la cei care se îngrijesc de sănătatea lor, cei care îi feresc de informații false dăunătoare pentru convingerile lor. Se pare că pentru cei care “au grijă de noi” marea problemă a anilor care vor veni nu va fi cum vor hrăni, îmbrăca, educa și îngriji cei 8 miliarde de oameni de pe Planetă… ci cum îi vor controla. Se pare că singura modalitatea e convingerea, supunerea voluntară a omului constrâns de frica de moarte și de boală.
Vrei să fii un "Om Nou" fericit și împlinit în aceste "Timpuri Noi"?
E simplu: crede ce ți se spune și îndeplinește indicațiile primite!
Ascultă!
Obey!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.