Reteaua Corect

Testarea COVID la domiciliu. Noile reguli anunțate de DSP pentru București

Scris de newsreporter in 02 noiembrie 2021 la 11:35, in Social. 353 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, covid, dsp, reguli, testare shortlinkhttp://crct.ro/nyEI

Noi reguli pentru testarea COVID-19 la domiciliu în București au intrat în vigoare. Cei care au simptome specifice infecției cu noul coronavirus pot solicita testarea la domiciliu fie apelând numărul de Call Center DSP București, fie completând un formular online, relatează HotNews.

Decizia a fost anunțată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, în contextul în care Ambulanța București face față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu, pe fondul exploziei numărului de cazuri de COVID-19.

Regulile anunțate de DSP pentru testarea la domiciliu în București

  • Pentru a solicita testare COVID 19 la domiciliu, persoanele care prezintă simptome ce justifică suspiciunea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pot apela numărul de Call Center DSP București 021-9462, unde operatorii vor prelua solicitarea de testare și o vor comunica Serviciului de Ambulanță București-Ilfov în cel mai scurt timp.
  • De asemenea, pentru eficientizarea procesului de solicitare a testării COVID 19 la domiciliu, împreună cu STS a fost operaționalizat un formular online de testare pe site-ul DSP București, la adresahttps://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/
Se pot testa la domiciiu doar persoanele care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, iar testarea este făcută de personal al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Testele - rapide sau PCR - sunt gratuite.

DSP București precizează că datele cu caracter personal solicitate în formular sunt prelucrate de personalul anume desemnat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București în vederea soluționării solicitării.
Datele cu caracter personal transmise sunt stocate și prelucrate pentru o perioadă de 30 de zile de la înregistrare. Ulterior efectuării testului, datele cu caracter personal, împreună cu rezultatul testului efectuat, vor fi încărcate în aplicația inforamtică „Corona-forms”, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 1829/2020, cu modificările și completările ulterioare, mai spune DSP.

Toate câmpurile din formular sunt obligatorii. În cazul necompletării integrale a câmpurilor, solicitarea de testare la domiciliu nu va fi înregistrată.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.