Reteaua Corect

Terhes prezintă dovada trădării

Scris de in 16 februarie 2022 la 13:27, in Social. 602 vizualizari Intra in discutie Taguricontracte, europarlamentari, firme, ppe, terhes, vaccinuri shortlinkhttp://crct.ro/nzan

Europarlamentarii romani din PPE au votat in bloc pentru ca sa nu fie publicate integral contractele cu firmele producatoare de vaccinuri

Europarlamentarii din PNL, PMP si UDMR au votat in bloc, pe data de 15 februarie 2022, un amendament propus de grupul PPE la raportul pe 2020 al Ombudsmanului European prin care au dorit eliminarea solicitarii adresate Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producatoare de vaccinuri, precum si alte prevederi care aparau dreptul cetatenilor de a sti ce e cu si in aceste contracte.
Din forma initiala a textului s-a dorit eliminarea prin acest amendament al PPE urmatoarele prevederi:
1. Interesul cetatenilor si principiul transparentei “trebuie să prevaleze asupra solicitării producătorilor de a introduce clauze de nedivulgare”.
2. Incurajarea “Ombudsmanul[ui] să își continue anchetele și să solicite Comisiei să publice versiuni necenzurate ale acestor acorduri prealabile de achiziție și acorduri de achiziție”.
3. Indemnul adresat Comisiei de a asigura “transparența deplină a tuturor detaliilor privind activitatea de cercetare și dezvoltare premergătoare creării vaccinurilor împotriva COVID-19 precum și privind achiziționarea și distribuirea acestora, PUBLICÂND VERSIUNILE INTEGRALE ALE ACORDURILOR [n.m.] prealabile de achiziție și ale acordurilor de achiziție și introducând obligația de a publica toate detaliile contractelor viitoare privind vaccinurile și tehnologiile împotriva COVID-19 ca condiție pentru viitoare negocieri cu companii farmaceutice”.
4. Sublinierea “că orice lipsă de transparență în contextul pandemiei de COVID-19 contravine dreptului cetățenilor de a fi informați și creează condiții propice pentru dezinformare, alimentând neîncrederea”
Mai jos vedeti textul initial al acelui articol si amendamentul propus de PPE, putand singuri vedea ce texte au dorit sa fie eliminate.
Aveti, de asemenea, lista cu modul cum au votat grupurile politice si europarlamentarii romani pe acest amendament.
Amendamentul PPE a cazut la vot cu 509 voturi, doar 187 de europarlamentari votand in favoarea lui, marea lor majoritate fiind din PPE. Dintre toti europarlamentarii romani din PPE, doar Rares Bogdan a votat impotriva.
Aveti aici dovada clara ca PPE-ul, din care face parte si PNL-ul, o sustine pe Ursula von der Leyen in actiunile sale de incalcare a drepturilor europenilor si de semnare a contracte de miliarde de dolari cu firmele producatoare de vaccinuri intr-un mod total lipsit de transparenta.
Cum comentati votul acestora? Voi considerati ca trebuie sau nu publicate integral aceste contracte cu firmele producatoare de vaccinuri?
-----
Aici gasiti link la toate amendamentele facute pe raportul de activitate al Ombudsmanului European pe 2020.
https://www.europarl.europa.eu/.../A-9-2021-0342-AM-001... - link direct la amendamentul 1 tradus in limba romana

De Cristian Terhes

Sursa: Facebook

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.