Reteaua Corect

Teodorovici a pus biciul pe ANAF în privința lui Iohannis

Scris de newsreporter in 21 iulie 2018 la 10:47, in Social. 508 vizualizari Intra in discutie Tagurianaf, iohannis, ionuţ mişa, sibiu, teodorovici, via shortlinkhttp://crct.ro/nt1S

Redactia Lumeajustitiei.ro a prezentat in exclusivitate efectele demersurilor sale publice de recuperare de catre Statul Roman a celor 320.000 euro incasati de familia Klaus si Carmen Iohannis pe exploatarea ilegala a vilei din Sibiu – str. Nicolae Balcescu nr. 29, dobandita cu acte false, de rea-credinta, si inchiriata vreme de 14 ani la Raiffeisen Bank.

„In urma plangerii noastre penale si a publicarii contractelor de inchiriere, precum si a altor documente legate de modul in care familia Iohannis s-a imbogatit in mod nejustificat, ministrul Finantelor Orlando Teodorovici a pus biciul pe seful ANAF Ionut Misa si l-a obligat sa iasa din starea de pasivitate si sa procedeze la intabularea imobilului din Sibiu pe numele Statului Roman, pentru ca imediat dupa acest pas sa se treaca la executarea silita, prin poprirea conturilor familiei Iohannis sau orice alta procedura menita sa asigure aducerea inapoi la bugetul de stat a celor 320.000 euro, plus dobanzi si penalitati.

Prin adresa nr. 10514/19.07.2018, ministrul Finantelor Orlando Teodorovici l-a somat pe seful ANAF Ionut Misa:

Va solicit pana la data de 20 iulie 2018, ora 14.00, o informare completa cu privire la demersurile intreprinse de ANAF, in calitate de organ de valorificare, conform Ordonantei Guvernului nr. 14/2007... si a Hotararii Guvernului nr. 731/2007... pentru imobilul ce a facut obiectul dosarului civil 262/62/2014 al Curtii de Apel Brasov, prin care s-a constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare incheiat intre paratii Bastea ioan, decedat, mostenitor fiind Bastea Rodica si familia Iohannis in calitate de cumparator.

Totodata va rog sa mentionati daca au fost intreprinse demersuri catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in sensul inregistrarii imobilului care a facut obiectul contractului de vanzare-cumparare anulat de catre instanta in dosarul mai sus mentionat” - (vezi facsimil 1)

Daca pana in prezent ANAF s-a jucat de-a executarea, refuzand sa ceara intabularea in cartea funciara a imobilului dreptul de proprietate a Statului Roman, adresa ultimativa a ministrului Finantelor Orlando Teodorovoci a facut minuni – fapt ce ridica problema unor jocuri la nivelul ANAF-AJFP Sibiu de acoperire a presedintelui Iohannis, ce trebuie elucidate in viitorul apropiat.

Atentie, azi 20 iulie 2018, la nici 24 de ore dupa solicitarea ministrului Finantelor, seful ANAF Sibiu Nicu Florescu a emis adresa 3776 catre Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu prin care a solicitat:

Avand in vedere ca prin hotararile judecatoresti, respectiv decizia civila nr. 235/Ap/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov Sectia civila, ramasa irevocabila prin decizia civila nr. 655/R/12.11.2015 pronuntata de Curtea de Apel Brasov, s-a constata ca imobilul inscris in CF 9331 Sibiu, top 45/1 reprezinta succesiune vacanta, solicitam inscrierea in calitate de proprietar a Statului Roman.

Potrivit dispozitiilor art. 477 Cod civil (1864) toate averile vacante si fara stapani, precum si ale persoanelor care mor fara mostenitori sau ale caror mosteniri sunt lepadate sunt considerate ca fiind ale domeniului public. De asemenea, in art. 646 si 680 Cod civil se prevede ca in lipsa de mostenitori legali sau testamentari, bunurile lasate de defuncti trec in proprietatea statului.

Avand in vedere dispozitiile legale mai sus amintite, va rugam sa procedati la inscrierea in CF 9331 Sibiu, top 45/1 a Statului roman in calitate de proprietar” - (vezi facsimil 2)

De ce ANAF Sibiu a stat cu mainile in san din 2015 si pana in prezent?

Intrebarea care se pune este de ce ANAF Sibiu a stat cu mainile in san si nu a facut pana in prezent demersurile de intabulare a imobilului detinut de sotii Iohannis vreme de 14 ani cu acte false, precum si de recuperare prin executare silita a banilor obtinuti de acestia din exploatarea imobilului? Opinia noastra este ca a existat un interes, un joc pervers, care poate ascunde un act grav de coruptie.

Pentru ca indiferent daca in 2016, in cadrul deschiderii unei succesiuni notariale, prietena din Florida – SUA a lui Klaus Iohannis Rodica Bastea a revendicat dreptul de mostenitor printr-un dosar civil intentat pe rolul tribunalului judetean, iar notarul public a suspendat succesiunea deschisa pe durata procesului, asta nu impiedica ANAF sa isi intabuleze dreptul de proprietate dupa ce instantele civile au anulat irevocabil actele de proprietate ale sotilor Iohannis. Chiar si daca peste niste ani, cat va dura procesul, Rodica Bastea va fi declarata mostenitoare – ceea ce asa cum a aratat Lumeajustitiei.ro in editii anterioare apare aproape imposibil intrucat pretinsa mostenitoare nu vine de pe firul autorilor directi ai imobilului – Statul roman este pana atunci proprietarul de drept si trebuia sa recupereze toate roadele de pe urma exploatarii vilei din Sibiu – str. Nicolae Balcescu nr. 29. Asa ca statul roman este indreptatit sa recupereze cei 320.000 de euro, plus dobanzi, plus penalitati de la sotii Iohannis.

Publicam in continuare explicatiile sefului ANAF Ionut Misa, date azi 20 iulie 2018 ministrului Finantelor Orlando Teodorovici, despre cauzele pentru care Statul Roman s-a jucat nepermis cu (ne) executarea sotilor Klaus si Carmen Iohannis. Va conving explicatiile sefului ANAF? Pe noi nu...”, scrie Luju.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.