Reteaua Corect

SURSE Ștampile false cu US ARMY descoperite de anchetatorii DNA

Scris de newsreporter in 01 octombrie 2022 la 10:06, in Social. 403 vizualizari Intra in discutie TaguriDNA, kogalniceanu, stampile false, US ARMY shortlinkhttp://crct.ro/nAfc

Surse judiciare afirmă în exclusivitate pentru STIRIPESURSE că anchetatorii de la DNA ar lucra în cel mai nou dosar de mare corupție alături de procurori și anchetatori militari ai SUA, relatează Știripesurse.

Concret, în țară ar fi venită o echipă de anchetă de la baza Ramstein, Germania, formată din procurori și ofițeri care ar cerceta potențiale fapte de abuz în serviciu și de fals sau uz de fals pretins a fi fost comise de militari americani staționați la Baza militară Mihail Kogălniceanu.

Un alt detaliu oferit în exclusivitate de sursele menționate anterior ar fi acela că perchezițiile au durat în cursul zilei de joi până la miezul nopții, iar la momentul diseminării materialelor ridicate anchetatorii DNA ar fi descoperit ștampile falsificate cu sigla US ARMY.

Potrivit acestora ștampilele s-ar fi descoperit la perchezițiile efectuate la persoanele fizice din România și nu la baza militară.

Sursele STIRIPESURSE arată că e foarte probabil ca aceste ștampile să fi fost folosite în mod nelegal pentru autentificarea unor acte, sau contracte, care au intrat în circuitul civil și care să fi produs consecințe juridice.

În altă ordine de idei, precizează sursele arătate, în zilele următoare cercetările vor continua cu audieri, dar doar după ce anchetatorii români și militari pun cap la cap toate documentele și obiectele ridicate în timpul perchezițiilor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că ar fi avut loc percheziții inclusiv la Baza militară de la Kogălniceanu dar nu pot preciza obiectul concret al dosarului.

Acestea afirmă că e foarte probabil să fie vorba de proceduri de achiziție pe linia de combustibili, armament sau a altor produse fără a putea oferi clarificări certe.

Totodată sursele arătate spun că nu baza militară este cheia acestui dosar ci tranzacțiile unor firme putând fi vorba despre un contract încheiat la un moment dat și cu baza militară, dar nu pot oferi lămuriri concrete.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.