Reteaua Corect

Surse CCR: Livia Stanciu a refuzat să se retragă de la vot miercuri

Scris de newsreporter in 05 noiembrie 2018 la 16:32, in Social. 603 vizualizari Intra in discutie Taguriccr, livia stanciu, miercuri, retraga shortlinkhttp://crct.ro/ntxZ

Surse din interiorul Curții Constituționale au declarat pentru Q Magazine că în urmă cu puțin timp a avut loc o discuție între mai mulți judecători CCR și Livia Stanciu.

Deși i s-a explicat că prezența sa la deliberările și votul de miercuri, 7 noiembrie, când Curtea trebuie să se pronunțe asupra conflictului constituțional privind completurile de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ar arunca o umbră de suspiciune asupra deciziei, Livia Stanciu a refuzat să țină cont de recomandarea colegilor săi de a se abține de la vot și a nu participa la lucrări.

Cazuri similare s-au înregistrat și în situația Monei Pivniceru, când sesizase CCR, înainte de a deveni judecător aici, sau în cazul lui Daniel Morar care a declarat o relație de prietenie cu un cetățean care a sesizat Curtea. Ambii judecători au decis să nu participe la deliberări pentru a nu fi acuzați de subiectivism.

Livia Stanciu este, practic, într-un conflict de interese, atât timp cât a făcut parte ea însăși din completurile de 5 judecători a căror constituire este chemată să o valideze din punct de vedere constituțional. De altfel, siteul Lumea justiției a și depus la sediul Curții o cerere de retragere a Liviei Stanciu de la deliberările de miercuri.

Deși colegii judecători i-au explicat că prin abținerea ei se protejează și personal și imaginea Curții Constituționale, Livia Stanciu a refuzat motivând că nu are nimic să-și reproșeze și că are conștiința curată.

Potrivit acelorași surse, unul dintre judecătorii constituționali i-a atras atenția Liviei Stanciu să nu mai informeze ambasada Statelor Unite la București asupra unor chestiuni care se dezbat în interiorul Curții, avertizând-o că la prima abatere de acest fel va face publice detalii ale relației nepricincipiale pe care un judecător al CCR o are cu străini și că va cere sancționarea ei.

Q Magazine a transmis președintelui CCR, Valer Dorneanu, o solicitare privind punctul său de vedere asupra acestei situații, pe care îl așteptăm încă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.