Reteaua Corect

Surpriză - 2 milioane de români s-au autorecenzat degeaba. Chestionarele au fost declarate invalide

Scris de newsreporter in 17 iunie 2022 la 09:46, in Social. 405 vizualizari Intra in discutie Taguriautorecenzat, chestionare, invalidat, recensamant, romani shortlinkhttp://crct.ro/nzKi

Dintre cele 11 milioane completate online în etapa de autorecenzare a Recensământului 2021 două milioane de chestionare au fost invalidate, relatează Știripesurse.

Cel mai probabil, mare parte dintre cei care au avut acest ghinion ştiu că nu au fost luaţi în evidenţă deoarece au verificat pe portalul recensamantromania.ro la rubrica „Verificarea autorecenzării după 7 zile” unde după introducerea CNP-ului personal au încercat să obţină dovada de autorecenzare, dar li s-a transmis că formularul nu a fost validat.

Culmea este că mulţi care au întâmplimat această problemă au primit pe mail, după completarea chestionarului, mesajul „Vă mulţumim pentru participarea dvs. la Recensământul populaţiei şi locuinţelor – runda 2021”.

Conform unor surse problema a apărut în urma unei scăpări în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete sau incorecte.

Cei aflaţi în această situaţie sunt nevoiţi acum ca până la 17 iulie 2022 să aştepte sosirea recenzorului la domiciliu.

Precizarea este foarte importantă deoarece dacă autorecenzarea a fost opţională, participarea la această etapă cu recenzorul pe teren este obligatorie conform legislaţiei, iar neparticiparea la acest proces se lasă cu sancţiuni.

Concret, refuzul furnizării informaţiilor solicitate ori furnizarea de date eronate sau incomplete în etapa ce începe marţi pot aduce amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, după cum scrie în OUG 19/2020, ce reglementează organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din acest an.

În cazul în care nu veţi fi acasă pentru a primi recenzorul, acesta vă va lăsa un bileţel în cutia poştală sau la vecini. Oricum, recenzorii trec cu precădere inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Conform planurilor iniaţiale ale Institutului Naţional de Statistică, datele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor vor fi publicate în ultima zi a anului 2022, iar cele finale în primăvara anului viitor.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.