Reteaua Corect

Sumă uriașă de bani găsită în casa unor spioni ruși arestați în Slovenia

Scris de newsreporter in 31 martie 2023 la 08:35, in Social. 321 vizualizari Intra in discutie Taguribani, slovenia, spioni rusi shortlinkhttp://crct.ro/nB6u

O familie "obișnuită" ar fi, de fapt, alcătuită din presupuși spioni ruși care așteaptă acum procesul în Slovenia, scrie Comisarul.

Cuplul a fost arestat și sunt acum pioni în jocul diplomatic.

Maria Mayer și Ludwig Gisch s-au stabilit în capitala Sloveniei, Ljubljana, în 2017, împreună cu cei doi copii mici ai lor. Oamenii care i-au întâlnit pe cei doi povestesc că i-au plăcut pe noii sosiți din America Latină, care erau prietenoși, dar niciodată autoritari, curioși, dar niciodată insistenți, potrivit the guardian.com.

Mayer a deschis o galerie de artă online, în timp ce Gisch a condus un start-up IT. Ei au povestit prietenilor că teama de infracționalitatea stradală din Argentina i-a determinat să se mute în Europa. Slovenia, o țară pașnică, cu peisaje de munte, le-a oferit o schimbare.

În interviurile cu aproximativ 10 persoane care îi cunoșteau pe unul sau pe ambii soți, două cuvinte apăreau mereu: "obișnuit" și "drăguț". Vecinii au insistat asupra faptului că cei care locuiau la nr. 35 erau o familie obișnuită și au spus că minorii puteau fi auziți adesea jucându-se în grădină, strigând în spaniolă.

Prin urmare, a fost un șoc când, la începutul lunii decembrie, Mayer și Gisch au fost țintele uneia dintre cele mai secrete și bine coordonate operațiuni de poliție și de informații din istoria recentă a Sloveniei.

Ofițerii au intrat în casă, au arestat cuplul și i-au luat pe cei doi copii ai lor în grija serviciilor sociale. De asemenea, poliția a efectuat o razie într-un birou deținut de cei doi. Printre descoperirile făcute, potrivit unei surse care are cunoștință de anchetă, se numără o sumă "enormă" de bani, atât de mare încât a fost nevoie de ore întregi pentru a o număra.

Surse din Ljubljana au declarat săptămâna aceasta pentru The Guardian că "Maria și Ludwig" erau de fapt spioni ruși de elită cunoscuți sub numele de "ilegali". Arestările au avut loc după ce Slovenia a primit o informație de la un serviciu de informații străin.

Joi, ministrul de Externe, Tanja Fajon, a întărit aceste afirmații, spunând reporterilor că cei doi arestați erau de fapt cetățeni ruși, și nu argentinieni.

Spre deosebire de ofițerii de informații ruși "legali", care sunt deghizați în diplomați la ambasadele rusești din întreaga lume, cei ilegali operează fără nicio legătură vizibilă cu Moscova. Ei sunt antrenați ani de zile să se dea drept străini și apoi sunt trimiși în străinătate pentru a culege informații. Mulți dintre ei au copii, care sunt crescuți în identitatea de acoperire fără să aibă nicio idee că părinții lor sunt cu adevărat ruși.

"Suspecții sunt membri ai unui serviciu de informații străin, care au folosit documente de identitate străine obținute ilegal pentru a trăi și a lucra în Slovenia sub identități false și a culege informații în secret", a declarat Drago Menegalija, purtător de cuvânt al poliției.

 Maria Mayer a călătorit frecvent pentru a-și promova galeria

Comisarul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.