Reteaua Corect

Suedia este INDIGNATĂ după ce OMS a inclus-o pe lista țărilor cu recrudescență a coronavirusului

Scris de newsreporter in 27 iunie 2020 la 10:47, in Social. 379 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, OMC, recrudescenta, suedia shortlinkhttp://crct.ro/nwhZ

Autorităţile suedeze au denunţat vineri decizia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a clasa acest regat nordic în rândul ţărilor „cu o recrudescenţă puternică” a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, invocând „o interpretare total greşită” a datelor puse la dispoziţia OMS de Suedia, transmite AFP, potrivit agerpres, scrie blacknews.ro.

Filiera europeană a OMS a inclus Suedia, care a decis asupra unei abordări diferite în lupta cu noul coronavirus şi nu şi-a izolat populaţia, pe o listă de 11 ţări în care, conform OMS, „transmiterea accelerată a dus la o puternică reapariţie a virusului”.

Pe această listă mai apar Armenia, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herţegivina, Kârgâzstan, Ucraina şi Kosovo.

În aceste ţări, „accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenţă semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”, declara joi directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

Această declaraţie a fost considerată vineri drept „foarte gravă” de epidemiologul suedez Anders Tegnell, arhitectul strategiei suedeze de imunizare colectivă împotriva noului coronavirus.

„Avem un număr în creştere de cazuri detectate în Suedia, însă acest lucru este legat doar de faptul că depistăm mai multe cazuri decât înainte”, a subliniat epidemiologul scandinav.

În acelaşi timp, mai explică el, „internările în spitale şi la terapie intensivă au scăzut”. Conform datelor oficiale, în medie 10 persoane sunt internate la terapie intensivă pe zi, faţă de 40 pe zi în aprilie, în momentul de vârf al epidemiei.

În ultima lună, numărul de teste pentru depistarea infectărilor cu noul coronavirus s-a dublat în Suedia, ajungând la jumătatea acestei luni la peste 61.000 de teste săptămânale, conform datelor Agenţiei suedeze pentru Sănătate Publică.

Joi, bilanţul Suediei ajunsese la 5.230 de decese puse pe seama noului coronavirus, dintre care 21 înregistrate în ultimele 24 de ore. Raportat la întreaga populaţie, această ţară scandinavă s-a plasat pe locul 5 în lume în ceea ce priveşte mortalitatea pusă pe seama COVID-19, de 5 până la 11 ori mai mare decât mortalitatea pusă pe seama noului coronavirus de ţările vecine, Norvegia, Finlanda şi Danemarca.

Blacknews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.