Reteaua Corect

Submarinul rusesc Belgorod a fost găsit

Scris de newsreporter in 06 octombrie 2022 la 11:36, in Social. 339 vizualizari Intra in discutie Taguriarctica, belgorod, marea barents, submarin shortlinkhttp://crct.ro/nAgL

Submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care a fost pus în mișcare în luna iulie a fost găsit în imaginile surprinse din satelit. Submarinul dispăruse o perioadă, ceea ce stârnise temeri cu privire la un test nuclear făcut de Vladimir Putin, relatează Ziare.com.

Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei”.

Imagini din satelit, publicate de site-ul Naval News, au arătat cum submarinul ieșea la suprafață în zona Arctică, în Marea Barents din nordul Rusiei.

Locul unde se află un nou submarin rusesc, Belgorod, a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Au existat rapoarte conform cărora acesta ar fi fost desfășurat cu armele sale nucleare "apocaliptice" și "apocaliptice". Chiar și că ar fi "dispărut" (submarinele fac asta). Imaginile din satelit arată submarinul operând în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

Vladimir Putin pare că dorește să ridice și mai mult riscul confruntării nucleare și lansează o nouă provocare pentru Occident. NATO a trimis în 2 octombrie alerte tuturor membrilor săi cu privire la submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care se află în mișcare. Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei", scrie ziarul italian „La Repubblica".

Submarinul nuclear rusesc Belgorod a fost lansat la apă în luna iulie, iar în prezent ar fi scufundat în apele arctice după posibila sa contribuție în sabotarea gazoductelor Nord Stream, conform mai multor surse neoficiale.

Potrivit datelor de proiectare, K-329 are 184 de metri lungime, 18 metri lățime și nouă metri înălțime. Independența de navigare este de până la patru săptămâni. Până la șase torpile nucleare uriașe Poseidon, fiecare cu lungimea de 24 de metri și cântărind 100 de tone, pot fi transportate și lansate de la bord. Focosul nuclear are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri.

NATO este îngrijorată că misiunea sa este de a testa torpila Poseidon, proiectil care are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri ca mai apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.

În anul 2018, Rusia a prezentat torpila ca modalitate de a garanta supremația militară a țării, cu toate că specialiștii nucleari au afirmat că același rezultat poate fi obținut cu o rachetă intercontinentală.

Această torpilă poate purta un focos nuclear, capabil să provoace un „tsunami radioactiv”. Experții compară efectul lansării sale cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

O particularitate a acestui sistem este că lansările nu pot fi urmărite: torpila a fost proiectată să emită foarte puțină căldură și să se miște silențios cu o viteză de peste 100 km/h.

După cum clarifică publicația rusă RBC, Belgorod este un submarin multifuncțional cu propulsie nucleară, conceput pentru a găzdui sistemul de torpile nucleare subacvatice fără pilot Poseidon. Sistemul este conceput pentru a lovi infrastructura de coastă a inamicului, pentru a crea zone mari de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe ale unei explozii nucleare pe teritoriul inamicului.

Presa a raportat că SUA și aliații săi au intensificat supravegherea pentru a detecta orice semn că Putin ar ordona armatei ruse să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei.

Analiștii spun că submarinul Belgorod nu va fi dislocat în Marea Neagră fiind o țintă ușoară.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.