Reteaua Corect

Studiu. Oceanele lumii au înregistrat în 2022 cele mai ridicate temperaturi din istorie

Scris de newsreporter in 12 ianuarie 2023 la 11:07, in Social. 280 vizualizari Intra in discutie Taguriistorie, ocean, record, temperatura shortlinkhttp://crct.ro/nAJj

Raportul publicat de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA, bazat inclusiv pe raportări ale cercetătorilor chinezi, arată că fenomenele meteorologice extreme din 2022 mai intense, precum ploile torențiale devastatoare din Ciad, Niger și Nigeria, spre exemplu, sunt rezultatul crizei climatice. Deși temperatura înregistrată acum de apele oceanice a atins cel mai mare nivel din 1940 (prima raportare), experții mai spun că, cel mai probabil, căldura extremă din oceanele lumii este acum la maximul ultimilor o mie de ani, scrie Biziday.ro.

Studiul, publicat în revista științifică Advances in Atmospheric Sciences, s-a bazat pe temperaturile înregistrate în diferite părți ale oceanelor lumii, combinate cu raportările separate ale mai multor cercetători internaționali. Aceștia au calculat temperatura la cel mult 2.000 de metri adâncime, unde are loc cea mai mare parte a încălzirii. Astfel, în 2022, oceanele lumii au absorbit mai multă căldură față de 2021, echivalentă cu folosirea a 40 de uscătoare de păr, zilnic, timp de 24 de ore. În același timp, cercetătorii au analizat și nivelul salinității oceanelor, care împreună cu temperatura determină densitatea apei. Indicele variabilității salinității oceanelor a atins un nivel nivel record în 2022, ceea ce determină o amplificare continuă a ciclului hidrologic global.

Dacă vrei să măsori gradul de încălzire globală, trebuie să măsori mediul unde încălzirea are loc, iar 90% are loc în oceanele lumii. Există tot mai multe cazuri de recorduri de valuri de căldură și secete în emisfera nordică, în concordanță cu încălzirea intensivă a oceanelor Pacific și Atlantic, la latitudine medie, a explicat John Abraham, profesor la Universitatea St. Thomas din Minnesota și unul dintre cercetătorii care au realizat studiul. Analiza constată că fenomenul de încălzire extremă a oceanelor și fenomenele meteorologice cu un grad cât mai ridicat de intensitate vor continua să aibă loc până când umanitatea va atinge obiectivul de zero emisii poluante. 

Sursă: The Guardian

Articol preluat de pe Biziday.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.