Reteaua Corect

Statul roman nu-i poate anula permisul analfabetului Bercea Mondial

Organele statului care ar trebui sa demareze procedurile de anulare a permisului de conducere al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pe motiv ca acesta este analfabet, dau vina una pe alta si refuza sa se implice in acest caz, scrie "gandul".

Bercea Mondial Bercea Mondial
Sursa imagine: dolj.radicalonline.info

Nici una dintre Politia Rutiera, Parchet sau Prefectura Olt nu este interesata sa ii anuleze permisul interlopului Bercea Mondial, scrie gandul. Desi acesta este analfabet si, conform legii, nu poate detine permis de conducere, cele trei institutii ale statului pretind ca nu este de competenta lor aceasta masura.

Sandu Anghel, interlopul oltean retinut saptamana trecuta pentru tentativa de omor, dupa ce si-a injunghiat un nepot, a obtinut permisul de conducere in 1990, de la Inspectoratul de Politie Olt. Conform legii, acest act poate fi anulat in cazul in care este obtinut ilegal, de catre un judecator, cu conditia ca o institutie sa se adreseze instantei.

“Eu nu pot sa-i anulez permisul decat daca instanta constata ca a fost obtinut fraudulos”, a declarat comisarul sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, care a precizat ca plangerea catre instanta o face Parchetul.

“Nu avem in lucru asa ceva, nici un dosar referitor la permisul de conducere al lui Sandu Anghel. Procedura de eliberare si de anulare a permiselor de coducere este una administrativa. Anularea permisului persoanei de care m-ati intrebat nu este de competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Olt. Sandu Anghel nu este cercetat in legatura cu acest aspect. Ca sa avem vreo competenta, ar trebui ca pe rol sa existe un dosar penal referitor la modul de obtinere a permisului, sa fie cercetate persoane. Or, un asemenea dosar nu exista”, a declarat si procurorul Adrian Aspra, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langă Tribunalul Olt.

In cazul permiselor obtinute fraudulos de la Pitesti, actiunile de anulare in instanta a permiselor au fost formulate de Prefectura Arges, pentru ca incepand din anul 2005 serviciile publice comunitare, inclusiv cel “Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor”, au trecut in subordinea prefecturilor. “Actiunea in instanta nu o facem noi, ci procurorul. Iar permisul se anuleaza de catre seful Politiei Rutiere dupa ce s-a obtinut hotararea judecatoreasca”, a explicat Petre Lupu, directorul; Cancelariei Prefectului.
Faptul ca Bercea Mondial nu stie sa scrie si sa citeasca a fost observat in aceste zile, cand interlopul a fost nevoit sa dea declaratii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.