Reteaua Corect

SRI si PICCJ, somate sa desecretizeze anexele strict secrete ale Raportului IJ pe Protocoale

RI si PICCJ au fost somate sa desecretizeze cele 19 anexe "strict secrete" ale Raportului Inspectiei Judiciare pe Protocoalele nelegale. Solicitarea bomba a fost facuta de sefa CSM Lia Savonea, la cerea unor membri curajosi din CSM. Anexele cuprind toate numele magistratilor care au colaborat cu SRI. Avem cererile trimise de Lia Savonea catre seful SRI Eduard Hellvig si procurorul general Bogdan Licu, scrie Luju.ro.

Senzational demersul presedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) judecatoarea Lia Savonea (foto) pentru aflarea intregului adevar in ce priveste cooperarea dintre Serviciul Roman de Informatii (SRI) si procurorii Parchetului General, deci inclusiv DNA, pe protocolul nelegal semnat in 2009 de fostul procuror general al PICCJ Laura Kovesi cu fostii directori SRI Florian Coldea si George Maior. Este un demers care, din informatiile pe care le avem, le dau deja fiori reci celor care au pus in aplicare prevederile acestor protocoale. Concret, sefa CSM Lia Savonea a solicitat directorului SRI Eduard Hellvig si procurorului general al PICCJ Bogdan Licu initierea demersurilor prevazute de lege pentru declasificarea continutuluo anexelor atasate la Raportul Inspectiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018". Este vorba despre continutul celor 19 anexe care ar contine inclusiv numele procurorilor, dar si al judecatorilor care au inteles sa aplice normele unui protocol nelegal, astfel cum a decis Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

 

 

De retinut este ca solicitarea Liei Savonea are la baza adresele formulate de doi membri curajosi din Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv judecatoarea Gabriela Baltag si reprezentatul societatii civile Victor Alistar, care doresc aflarea adevarului, netrunchiat in ce priveste cooperarea dintre SRI si procurori pe protocolul declarat nelegal de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, si care si-au motivat adresele prin aceea ca "nu detin certificate de securitate sau autorizatii de acces corespunzator nivelului de secretizare".

 

Alaturat cererilor formulate de Gabriela Baltag si Victor Alistar se afla si punctul de vedere al Directiei Legislatie, Documentare si Contencios (DLDC), referitor la necesitatea declasificarii Anexelor Raportului Inspectiei Judiciare. De altfel, solicitarile se bazeaza pe faptul ca nu toti membrii CSM au avut acces la informatiile clasificate, astfel ca se impune desecretizarea continutului celor 19 anexe ale Raportului Inspectiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018.

 

Sefa CSM Lia Savonea: "Se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii"

 

Lumea Justitiei a obtinut adresele pe care presedinta CSM Lia Savonea le-a transmis catre procurorul general al Romaniei Bogdan Licu si directorul SRI Eduard Hellvig, pe care le prezentam in exclusivitate integral, in cuprinsul carora sunt expuse motivele pentru care se impune declasificarea continutului celor 19 anexe ale Raportului Inspectiei Judiciare privind protocoalele si colaborarea dintre magistrati si SRI in baza acestora.

 

In argumentarea adreselor transmise catre SRI si PICCJ, presedinta CSM Lia Savonea a subliniat ca este interzisa "clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de interes public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezarii altor interese legitime".

 

Citiți pe Luju  adresa transmisa de presedinta CSM Lia Savonea catre SRI

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.