Reteaua Corect

“SPECIALI” si “INTANGIBILI”

Un articol fundamental din Constitutia Romaniei specifica in mod clar ca toti cetatenii, pe tot teritoriul Romaniei sunt egali in fata legii si ca legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti, indiferent de titluri, functii sau categorii profesionale.

Sunt cetatean spaniol dar incepand din anul 1996 am activat mai mult pe teritoriul Romaniei, investind in mai multe domenii impreuna cu familia mea, locuind in Romania si supunandu-ma legislatiei Romaniei, urmarind permanent viata politica si sociala din societatea romaneasca.

Si totusi! O categorie profesionala a creat un mar al discordiei in lumea politica si sociala.

Marul discordiei il reprezinta desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si desfiintarea pensiilor speciale. Culmea este ca o mare parte a magistratilor onesti, care doresc sa inlature suspiciunile ce planeaza asupra sistemului de justitie, sunt impotriva desfiintarii acestei secti. Cei care ii doresc desfiintarea sunt tocmai politicienii care doresc sa foloseasca sistemul de justitie ca pe o arma impotriva adversarilor dar si marile corporatii care au generat coruptie in sistemul de justitie.

De ce este necesara aceasta Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie? Motivele sunt multiple si mi-ar trebui multa hartie sa le enumar lucrand atatia ani in Romania si confruntandu-ma direct cu justitia romana.

Iau ca exemplu o Rezolutie a Inspectiei Judiciare cel putin partizana daca nu halucinanta, la una din sesizarile impotriva judecatorului sindic Minca Diana Eliza din cadrul Tribunalului Ilfov.

In Rezolutia data de catre judecatorul Inspectiei Judiciare, acesta insira o multime de articole de lege care il apara pe judecatorul sindic, dar niciunul in favoarea petentului. Din aceste articole de lege reiese foarte clar ca solutiile pronuntate de judecatorul sindic chiar daca sunt ilegale, ele nu pot fi supuse decat controlului instantelor superioare.

Dar ceea ce nu mentioneaza judecatorul Inspectiei Judiciare este: cine raspunde in cazul casarii sentintei de catre instanta superioara, de prejudiciile uriase create de solutia gresita data de judecatorul sindic, timp de luni de zile, uneori chiar ani, pana la solutionarea de catre instanta superioara.

O solutie gresita data de un judecator poate distruge vieti, familii, cariere, locuri de munca si sa creeze prejudici majore inclusiv bugetului de stat. La ora actuala cea mai mare coruptie se afla in procedurile de insolventa/lichidare, acolo unde actioneaza manageri ai coruptiei si se invart sume uriase de bani.

In acest timp, favorizati  de solutia ilegala data de judecatorul sindic, administratorii/lichidatorii judiciari, impreuna cu creditorul garantat si executorii judecatoresti comit infractiuni prin care aduc prejudicii decisive societatii si in final fraudeaza inclusiv Bugetul statului roman.

Ce nu mentioneaza judecatorul Inspectiei Judiciare in ancheta sa, este ca doamna judecator Minca Diana Luiza s-a abtinut cu regularitate in judecarea contestatiilor, dand astfel timp suficient pentru ca ilegalitatile din procedura sa-si produca efectul.

Faptul ca in procedura de lichidare a Total Consult International SA , desi contestatiile nu sunt inca judecate, s-a facut o licitatie ilegala, un contract de vanzare-cumparare ilegal intre lichidatorul judiciar Tudor Liana Georgeta si avocatul Doru M. Giugula (devenit creditor majoritar, cu majoritate absoluta, prin alta infractiune de „inselaciune in conventie”) se datoreaza activitatii judecatorului sindic Minca Diana Luiza.

De altfel, dupa ce societatea Curatt Net SRL a devenit creditor cu majoritate absoluta, avocatul Doru M. Giugula, impreuna cu lichidatoarea Tudor Liana Georgeta, au comis un sir intreg de ilegalitati sub obladuirea judecatorului sindic Minca Diana Luiza.

Orice cetatean din aceasta tara care incalca legea, cu intentie sau fara intentie, raspunde pentru prejudiciile create conform Legii. Se pare ca magistratii, desi cetateni ai aceleaiasi tari, sunt „SPECIALI” si „INTANGIBILI”.

De altfel nu inteleg de ce nici pana la aceasta data DNA, sesizat prin plangere penala, nu a inceput anchetarea infractiunilor savarsite de catre lichidatorul judiciar Tudor Liana Georgeta si de avocatul Doru M. Giugula, care intre timp a mai savarsit o infractiune, cea de „inselaciune in ocnventie” in coniventa cu executorii judecatoresti Catalin Visan si Andrei Manuel Dorcioman. Oare si ei fac parte din categoria de supercetateni „SPECIALI” si „INTANGIBILI”?

Aveam o speranta! Sectia pentru Investigarea Infractiunilor in Justitie care cu pasi repezi se indreapta spre desfiintare.

Ca cetatean spaniol voi cere statului spaniol sa ma sustina in recuperarea investitiilor facute in Romania si voi depune prin Ambasada plangere penala impotriva judecatoarei Minca Diana Luiza, a lichidatoarei Tudor Liana Georgeta de la CARPAT INSOLV IPURLsi aimpotriva avocatului Doru M. Giugula, reprezentantul societatii Curatt Net SRL, condusa de socrul acestuia, dar in realitate societatea ii apartine, toate deciile apartinandu-i.

Nimeni nu trebuie sa fie considerat nici „SPECIAL”, nici „INTANGIBIL”, ci doar cetatean care traieste in aceasta tara, supus in mod egal legii si judecat in mod egal echitabil, dupa legile tarii.

 

ALBERTO MAS VILA

Investitor in Romania si creditor in mai multe societati romanesti

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.