Reteaua Corect

Situație groaznică în Sudan: civilii nu mai au apă sau mâncare

Scris de newsreporter in 25 aprilie 2023 la 09:39, in Social. 224 vizualizari Intra in discutie Taguriapa, civili, internet, mancare, sudan shortlinkhttp://crct.ro/nBdE

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că părţile beligerante din Sudan au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore începând de luni la miezul nopţii (22:00 GMT), relatează BBC, potrivit Știripesurse.

Este cel puţin a treia încetare a focului anunţată de la izbucnirea violenţelor din această lună, dar niciuna nu a fost respectată.

Blinken a declarat că s-a ajuns la un acord între armată şi forţele paramilitare Rapid Support Forces (RSF) după 48 de ore de negocieri. Cel puţin 400 de persoane au fost ucise de la izbucnirea luptelor la 15 aprilie.

Ambele părţi au anunţat în mod independent implicarea lor în încetarea focului.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a avertizat că violenţele din Sudan riscă să provoace o "conflagraţie catastrofală" care ar putea cuprinde întreaga regiune şi chiar mai departe. De la începutul violenţelor, locuitorilor din capitala Khartoum, marcată de lupte, li s-a spus să rămână în casă, iar rezervele de alimente şi apă au scăzut.

Fără apă, mâncare sau internet

Bombardamentele au lovit infrastructuri cheie, cum ar fi conductele de apă, ceea ce înseamnă că unii oameni au fost nevoiţi să bea din râul Nil. Vor exista speranţe că încetarea focului va permite civililor să părăsească oraşul. Guvernele străine vor spera, de asemenea, că va permite continuarea evacuărilor din ţară.

Ţările s-au grăbit să îşi evacueze diplomaţii şi civilii în timp ce luptele făceau ravagii în zonele centrale, dens populate ale capitalei. Anterior, luni, dl Blinken a declarat că unele convoaie care încercau să evacueze oamenii s-au confruntat cu "jafuri şi jafuri". El a adăugat că SUA analizează posibilitatea de a-şi relua prezenţa diplomatică în Sudan, dar a descris condiţiile de acolo ca fiind "foarte dificile".

Sudanul suferă de o "pană de internet", cu o conectivitate la 2% din nivelurile obişnuite, a declarat luni grupul de monitorizare NetBlocks.

În Khartoum, internetul a fost întrerupt încă de duminică seara. Se estimează că zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni sudanezi şi din ţările vecine, au fugit din cauza tulburărilor.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.