Reteaua Corect

Situație gravă la Shanghai: Guvernul adoptă măsuri tot mai dure împotriva populației

Scris de newsreporter in 09 Mai 2022 la 09:06, in Social. 819 vizualizari Intra in discutie Tagurirestrictii, shanghai shortlinkhttp://crct.ro/nzyg

Shanghai înăspreşte restricţiile deja stricte pentru Covid-19, într-un nou efort de a elimina infecţiile din afara zonelor aflate în carantină în cel mai mare oraş din China, până la sfârşitul acestei luni, au declarat persoane familiare cu problema, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Limitele vor varia probabil în cele 16 districte ale oraşului, deoarece unele şi-au atins deja ţinta, dar oamenii au spus că restricţiile de mişcare vor rămâne, în general, până la sfârşitul lunii mai, din cauza temerilor de revenire, în ciuda scăderii recente a numărului de cazuri în cel mai grav focar de coronavirus din ţară, informează News.ro.

Conturile locuitorilor din mai multe districte, precum şi postările pe reţelele de socializare au arătat că guvernul oraşului cu 25 de milioane de locuitori accelerează şi îşi extinde efortul de a transfera contactele strânse ale cazurilor pozitive către centrele de carantină.

Mai mulţi locuitori au spus că li se cere să se mute în astfel de facilităţi, în ciuda testelor negative, după ce au fost găsite cazuri în clădirile lor, stârnind frustrări.

Alţi locuitori au spus că li s-a spus sâmbătă, la locuinţele lor, că nu vor mai putea să iasă pe uşile locuinţelor sau proprietăţilor sau să primească livrări timp de o săptămână, ca parte a eforturilor de a atinge obiectivul de ”zero cazuri la nivel de comunitate”.

Guvernul de la Shanghai nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Shanghai raportează mii de cazuri de Covid-19 pe zi, marea majoritate în zone închise, cum ar fi unităţile centrale de carantină, spaţiile aflate sub management ”în buclă închisă” şi locuinţe în care rezidenţilor li se interzice iasă pe uşă.

Încheierea transmiterii la nivel comunitar în afara unor astfel de zone a reprezentat un punct de cotitură al restricţiilor în oraşe precum Shenzhen, care luna trecută a redeschis transportul public şi i-au lăsat pe oameni să se întoarcă la muncă.

Dar Shanghai s-a luptat să pună capăt transmiterii comunitare în faţa variantei infecţioase Omicron.

Autorităţile şi-au propus iniţial să atingă obiectivul până pe 20 aprilie, a informat Reuters luna trecută, dar au reuşit să facă acest lucru doar în două districte.

Sâmbătă, autorităţile din cartierele Putuo şi Changning au emis notificări prin care afirmă că rezidenţii din ansambluri de locuinţe clasificate drept zonele de ”prevenire” cu cel mai scăzut risc din oraş nu mai pot părăsi complexurile lor.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.