Reteaua Corect

Situația din Shanghai, tot mai rea

Scris de newsreporter in 13 aprilie 2022 la 11:13, in Social. 387 vizualizari Intra in discutie Taguricarantina, cazuri, china, covid, shanghai shortlinkhttp://crct.ro/nzrb

Autorităţile din oraşul chinez Shanghai au avertizat, miercuri, că oricine încalcă regulile stricte ale carantinei impuse din cauza COVID-19 va fi tratat cu stricteţe, deoarece numărul de noi cazuri a crescut, marţi, la peste 25.000, relatează Reuters, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Departamentul de poliţie al oraşului a precizat restricţiile impuse celor 25 de milioane de locuitori, cărora le-a cerut ”să lupte împotriva epidemiei cu o singură inimă... şi să lucreze împreună pentru o victorie timpurie”.

”Cei care încalcă prevederile prezentei sesizări vor fi trataţi în strictă conformitate cu legea de către organele de securitate publică... Dacă se constituie infracţiune, vor fi cercetaţi conform legii”, se arată într-un comunicat al departamentului de poliţiei.

Centrul financiar şi comercial al Chinei se află sub o presiune uriaşă de a ţine sub control cel mai mare focar de COVID-19 apărut în ţară de la izbucnirea pandemiei, la sfârşitul anului 2019.

De asemenea, Poliţia din Shanghai a interzis circulaţia maşinilor pe drumuri, în afară de cele implicate în activităţi de prevenire a epidemiei sau care transportă persoane care necesită tratament medical de urgenţă.

Locuitorii au fost avertizaţi să nu răspândească informaţii false sau să falsifice declaraţiile pentru circulaţie.

25.141 de noi cazuri asimptomatice de COVID-19 au fost raportate, marţi, în Shanghai, în creştere faţă de cele 22.348 de cazuri raportate luni, iar cazurile simptomatice au crescut la 1.189 de la 994, potrivit autorităţilor oraşului.

Măsurile anti-COVID din Shanghai, care reflectă abordarea strictă ”zero-COVID” a Chinei, menită să elimine lanţurile de transmisie, influenţează economia mondială. Analiştii avertizează că dăunează turismului şi industriei hoteliere şi afectează lanţurile de aprovizionare din toate sectoarele.

Cel puţin 11 companii din Taiwan, care produc în mare parte piese pentru electronice, au anunţat miercuri că suspendă producţia din cauza problemelor cauzate de controalele COVID-19 din China.

Cu toate acestea, grupul media Caixin a relevat că Shanghai a fost unul dintre cele opt oraşe implicate într-o schemă-pilot cu rolul de a relaxa cerinţele de carantină, citând un plan guvernamental stabilit într-un document care nu a fost publicat oficial.

Schema a început luni şi va scurta cerinţele de carantină centralizată de la 14 la 10 zile, conform Caixin.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.