Reteaua Corect

SINGURUL INTERVIU cu eroul umilit de procurorul Augustin Lazar

A fost nevoie sa treaca 33 de ani ca Romania sa afle ca are un erou de anvergura lui Iulius Filip. Daca nu existau jurnalistii care sa sape in trecutul procurorului general Augustin Lazar, astazi nu am fi stiut cat de mare a fost suferinta la care a fost supus dizidentul comunist. Si asta e cu adevarat trist, scrie ziardecluj.ro.

Chiar si asa, NCN, acum 10 ani un biet post local de televiziune din Cluj, nu l-a ignorat pe Iulius Filip, cel decorat si aplaudat de Polonia, dar dat uitarii de Romania. Prin initiativa jurnalistului NCN de atunci, Sorin Grecu, dizidentul Iulius Filip a dat in 2009 singurul interviu de care avem cunostinta din Romania. Daca nu era obsesia mea pentru a arhiva tot ce se poate, de a pastra documente si interviuri, emisiuni si stiri din arhiva NCN, acest interviu-simbol s-ar fi pierdut intr-un cos de gunoi.

Dar nu s-a pierdut. Azi, o Romanie intreaga il cauta pe Iulius Filip, batran si bolnav. Nu stim unde se afla, in tara sau in strainatate, in modestia sa, desi o fi aflat deja ca Romania i-a inteles in sfarsit povestea si caznele, are aceeasi modestie de a sta deoparte.

Televiziunea nationala de stiri NCN are SINGURUL interviu cu acest om. E un interviu socant, desi Filip vorbeste cu atata calm si iertare despre patimile sale! Luni seara, la ora 19, NCN va difuza in integralitate interviul cu Iulius Filip, caci el face parte din istoria NCN. Sunt imagini puternice acolo, sunt cuvinte tari acolo... si un om simplu, curajos si curat, un om caruia nu i-a trebuit niciun certificat de revolutionar, niciun beneficiu care sa il faca milionar, insa un om care, chiar si pe patul de moarte, ar merita sa afle ca cei care l-au surghiunit incep sa plateasca.

Abia dupa ce veti auzi din gura lui Iulius Filip marturisirile sale din infernul inchisorii, abia atunci veti fi cei mai convinsi sa strigati: Augustin Lazar, demisia, nenorocitule!

Vedeți VIDEO pe ziardecluj.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.