Reteaua Corect

Sindicate: Ministerul Educației modifică ilegal calendarul admiterii la liceu. Ce zice Andronescu

Calendarul admiterii la liceu va fi modificat cu câteva zile înainte ca probele vocaționale și de aptitudini să înceapă, ceea ce este ilegal, spun sindicaliștii din educație. Aceștia au primit un ordin de ministru care prevede că probele pe care elevii trebuiau să le susțină în această săptămână, începând de miercuri, se amână cu o lună, scrie HotNews.ro.

UPDATE Contactată de HotNews, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că ordinul nu a apărut în Monitorul Oficial și că planificarea evaluării merge mai departe. "Un ordin de ministru devine normă când apare în Monitorul Oficail. Planificarea existentă a probelor de aptitudini și vocaționale merge mai departe. Rămâne așa", a spus Andronescu. 

"Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai. “, a declarat pentru HotNews.ro Marius Ovidiu Nistor,, președintele Federației Sindicatelor din Educație "SPIRU HARET“. Acesta spune că actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.

CONSULTĂ AICI ORDINUL PRIVIND MODIFICAREA ADMITERII LA LICEU 

Ordinul 3995 a fost emis luni de ministrul Ecaterina Andronescu și schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare. 

Ce prevede ordinul: 

  • amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională.
  • se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal.

Sindicaliștii solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. În condițiile în care Ministerul Educației nu va reveni asupra documentului, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.