Reteaua Corect

Sesizarea CCR pe tema protocoalelor SRI-PÎCCJ: Reacția lui Toader și Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu a fost consultat cu privire la sesizarea CCR pe tema protocoalelor SRI - Parchetul General, sesizare depusă luni de Camera Deputaţilor şi semnată de vicepreşedintele Florin Iordache, relatează Știripesurse.ro.

"Astăzi am aflat şi eu. Până la urmă, Guvernul înţeleg că nu este parte si atunci dânşii l-au redactat şi l-au depus", a declarat ministrul.

Toader a refuzat să se pronunţe pe tema admisibilităţii sesizării: "Câtă vreme astăzi am aflat de ea, câtă vreme nu îi ştiu nici conţinutul, daţi-mi voie să nu-mi expun nici punctul de vedere."

Săptămâna trecută, Tudorel Toader afirma că judecătorii CCR verifică doar constituţionalitatea unei legi sau a unei Ordonanţe date de Guvern, astfel că nu pot fi sesizaţi în legătură cu protocoalele de colaborare încheiate de instituţiile din justiţie şi serviciile de informaţii pentru că protocolul nu este un act normativ.

Lazăr: Protocoalele nu sunt acte normative

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că protocoalele sunt metodologii de lucru, nu acte normative, precizarea venind în contextul în care Florin Iordache a sesizat CCR privind acordurile de colaborare între parchete și SRI.

"Protocoalele nu sunt acte normative. Cine spune aşa ceva, după părerea mea, exagerează. Ele sunt nişte metodologii de lucru de bune practici, cu caracter intern, pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii. În niciun caz nu este vorba de acte normative, pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bune practici nu este sancţionată cu nimic. Pur şi simplu, două instituţii se obligă în baza legii, îşi stabilesc nişte reguli cum să procedeze în aşa fel încât să poată aplica legea", a declarat Augustin Lazăr, la CSM.

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.