Reteaua Corect

Senatul schimbă regula jocului. Probleme pentru Nicușor Dan și ONG-urile prietene

Scris de newsreporter in 25 noiembrie 2022 la 10:06, in Social. 303 vizualizari Intra in discutie Tagurilegea constructiilor, nicusor dan, ong, senat shortlinkhttp://crct.ro/nAvo

Urmare a investigațiilor desfășurate de redacția noastră cu privire la situația administrației bucureștene, surse bine informate ne-au pus în vedere că patronajul edilului Capitalei asupra unor presupuse entități civice se apropie de sfârșit, relatează Știripesurse.

De-a lungul anilor, diverse voci din mediul public au lansat acuzații privind șantajele cu care erau "tratați" diverși investitori imobiliari, mai cu seamă cei străini, pentru a nu fi acționați în judecată de diverse asociații. Asta a condus inclusiv la retragerea de pe piața din România a unor mari jucători, mai alea după deciziile luate din 2020 încoace de Nicușor Dan și majoritatea PNL-USR din Consiliul General.

Am detaliat pe mizele posibil oculte privind blocarea urbanismului, proces generator de pierderi economice uriașe pentru oameni, firme și Stat. Iar aici am vorbit despre implicațiile politice.

Ei bine, se pare ca iminența dezastrului a determinat luarea unei decizii fără precedent în camera superioară a Parlamentului. Mai exact, Senatul a adoptat o modificare a Legii construcțiilor, prin care cei interesați (de regulă ONG-urile pe care și actualul edil al Capitalei și-a construit notorietatea și fondat partidul) au o perioadă mai scurtă de timp pentru eventuale hărțuiri ale investitorilor și antreprenorilor din construcții.

Termenul este în continuare generos, el scăzând de la 6 luni la 2 luni. Din punct de vedere juridic, decizia Senatului nu doar că reduce, pe cât posibil, acțiunile abuzive împotriva dezvoltatorilor, dar asigură și conservă circuitul civil al actelor administrative, valorizând principiul constituțional al prezumției de legalitate în raport cu atacurile nejustificate ale unor ONG-uri consacrate pe acest domeniu.

Însă mult mai interesante sunt consecințele politice. Deja disperarea pare să fi pus stăpânire pe mulți dintre liderii partidelor, care s-au dezis de Nicușor Dan (Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi, Ciprian Ciucu) sau chiar l-au atacat (Marcel Ciolacu).

Toți cei menționați par a fi conștientizat nu doar afectarea electorală produsă de primarul general, ci mai alea situația fără întoarcere în care a ajuns Capitala României. Inevitabilul blocaj definitiv al urbanismului va avea efecte devastatoare pentru întreaga țară, iar cineva o să aibă de explicat alegătorilor de ce au cauționat acest deznodământ.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.