Reteaua Corect

Seful medicilor, Vasile Astarastoae, in razboi deschis cu ANI

Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a sesizat organele judiciare in vederea cercetarii rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae, pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice. In replica, presedintele Colegiului Medicilor s-a declarat socat de acuzatiile ANI, si a acuzat la randul sau Agentia ca a incalcat propria legislatie de functionare, prin faptul ca a dat un comunicat de presa inainte ca rectorul sa aduca probe in favoare sa.

Vasile Astarastoae Vasile Astarastoae
Sursa imagine: ziarelive.ro.jpg

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de HotNews, Vasile Astarastoae este acuzat ca a semnat, in exercitiul atributiilor de serviciu, 10 contracte de munca, respectiv de prestari servicii, in valoare totala de 204.759 lei, incheiate intre Institutului de Medicina Legala Iasi si UMF Iasi, cu propria persoana precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana.

 "Am probe pentru demonarea acuzatiilor"

Astarastoae, care este de asemenea presedinte al Colegiului Medicilor din Romania si director al Institutului de Medicina Legala Iasi, a ripostat miercuri fata de comunicatul ANI, declarandu-se socat de acuzatiile ce i se aduc. "Am probe foarte clare pentru a demonta toate acuzatiile, dar sunt de principiul ca un proces nu trebuie sa se desfasoare pe sticla televizoarelor sau in ziare, ci in fata instantelor abilitate, unde imi voi dovedi nevinovatia. Graba cu care o agentie a statului roman comunica suspiciuni ma face sa cred ca exista o dorinta de a influenta rezultatul alegerilor pentru functia de rector al UMF Iasi, care au loc la data de 16 decembrie si alegerile pentru functia de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, care se desfasoara tot in aceasta perioada. Acest lucru este inacceptabil si inadmisibil si cer ca ANI sa raspunda in fata legii pentru incalcarea dreptului la aparare", a declarat Vasile Astarastoae, citat de Realitatea.Net.

El a acuzat totodata ANI ca si-a incalcat propria legislatie de functionare prin faptul ca a dat un comunicat de presa inainte ca rectorul sa aduca probe in favoare sa. "Mai mult, a incalcat dreptul la aparare deoarece nu mi-a permis sa imi expun punctul de vedere si sa depun probe, conform procedurii", a adaugat seful Colegiului Medicilor din Romania. "Am probe pentru demonarea acuzatiilor si de aceea ANI in mod prudent foloseste termeni de ‘suspiciuni’, ‘indicii’ si nu face nicio afirmatie transanta", a conchis Vasile Astarastoae.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.