Reteaua Corect

Se anunță o nouă mega-anchetă pentru stabilirea originii coronavirusului

Scris de newsreporter in 10 iunie 2022 la 09:07, in Social. 399 vizualizari Intra in discutie Taguriancheta, coronavirus, covid, laborator, OMS shortlinkhttp://crct.ro/nzI7

Un grup de experți pregătit de OMS intenționează să efectueze o analiză amănunțită a originii coronavirusului, a relatat joi agenția Associated Press (AP), potrivit Știripesurse.

"Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care COVID-19 s-a răspândit de la început, inclusiv o analiză mai detaliată a posibilității unui accident de laborator", a declarat grupul de experți pentru AP.

AP amintește că anul trecut Departamentul de Sănătate al SUA a declarat că există o posibilitate extrem de mică de răspândire a COVID-19 în rândul oamenilor din cauza unei scurgeri din laborator.

"Datele de bază pentru a explica apariția pandemiei lipsesc încă. Oamenii de știință au declarat că grupul este deschis la orice dovadă științifică disponibilă pentru un studiu cuprinzător al tuturor ipotezelor rezonabile", a citat AP extrase din raportul grupului de experți.

Raportul notează că nu este exclusă varianta unei teorii politizate a originii virusului.

Infecția cu coronavirusul COVID-19 a fost detectată pentru prima dată în orașul chinez Wuhan din provincia Hubei la sfârșitul anului 2019, apoi a început să se răspândească în întreaga lume. La 11 martie 2020, OMS a declarat coronavirusul drept pandemie.

La începutul lunii aprilie 2020, OMS a raportat că numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 la nivel mondial a depășit 1 milion. Până la jumătatea lunii octombrie 2021, se înregistraseră aproape 240 de milioane de cazuri de infecție la nivel mondial.

Majoritatea oamenilor de știință au crezut inițial că COVID-19 era un virus zoonotic. Se presupunea că acesta ar fi putut fi transmis la oameni de la lilieci. Pentru a determina sursa de origine a coronavirusului, OMS a inițiat o anchetă specială. În acest scop, la începutul lunii februarie 2021, un grup de experți ai OMS a vizitat Institutul de Virologie din Wuhan și, în urma vizitei, a concluzionat că o scurgere de virusuri din laboratorul institutului era "foarte puțin probabilă". Multe țări occidentale nu au fost de acord cu rezultatele acestei anchete.

China s-a opus în mod repetat apelurilor OMS de a efectua investigații suplimentare în țară pentru a determina sursa de origine a COVID-19.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.