Reteaua Corect
Octavian Andronic

Scurtă confesiune

Mă știam cu o hipertensiune pe care am dobândit-o în exercițiul cotidian al anilor de gazetărie practicați în ambele sisteme politice, care au numitorul comun al stressului cotidian. Am încercat să conviețuiesc pașnic cu ea, ajungând chiar să o sfidez ( da de ce să iau atâtea pastile, când m-aș putea descurca și fără ele? - am cugetat eu într-un moment de irealism), pentru ca zilele trecute să capotez jalnic: o sincopă de niște secunde bune m-a desprins de realitate intr-un mod brutal. Reacția aproape instinctivă a fost să mă îndrept cât am putut de urgent la...Urgență. La Floreasca, unde am constatat că nu sunt singurul cu astfel de îngrijorări.

După o așteptare de trei ore, în picioare (spitalul nu va avea niciodată atâtea scaune câți pacienți),și în condițiile în care în camera de gardă nimeni nu statea degeaba, am fost luat în primire când mi-a venit rândul, am fost descusut pe toate părțile, mi s-au făcut o grămadă de analize(consultația a durat vreo cinci ore!) pentru ca într-un final să mi se spună despre ce e vorba: pe lângă hipertensiune m-am căpătuit și cu o „aritmie extrasistolică”. Mai pe românește, inima mea bate cam neregulat și nu ar fi deloc exclus ca la un moment dat să...uite să mai bată! Era și motivul pentru care medicii au insistat să rămân internat, chiar dacă nu mai aveau nici un pat liber. Se putea gasi însă o brancardă pe vreun coridor, soluție la care se mai recurge în situații disperate. Am reușit, cu greu, să-i conving că așa ceva nu se va întâmpla până a doua zi, când voi reveni, cuminte să mă supun investigațiilor aprofundate și propunerilor de tratament, după ce am semnat că îmi asum răspunderea în caz de...deces. (Ceea ce am și făcut, dealtfel).Dar nu despre asta am vrut sa vorbesc aici. Două lucruri m-au frământat în acea seară. Primul - legat direct de această aritmie. O boală cu două aspecte: unul rău și altul bun. Cel rău este că te poate extrage din realitate în cel mai nepotrivit moment (dacă există și vreunul potrivit). Când nu apuci să-ți pui toate lucrurileîn ordine, ca să nu le creezi probleme celor care rămân. Al doilea - cel bun - este faptul că între atâtea variante mizerabile, cu suferințe de durată și multiple frustrări, pare a fi o variantă de invidiat pentru a te despărți de trecătoarea ta existență.
Al doilea lucru la care vreau să mă refer este acela că am fost profund impresionat, pe parcursul prezenței mele ( vă asigur,anonime ) în camera de gardă, de atenția, dedicația și profesionalismului personalului medical. De la tinerii medici, până la brancardieri, aceștia mi-au apărut animați de compasiune, înțelegere și dorință de a face binele cât mai bine. M-m gândit atunci, ca gazetar, cât de nedreaptă este branșa noastră „vânând” excepții și aspectele senzaționaliste ale celei mai umaniste dintre profesii. Ceea ce e profun nedrept..Si când o spun  nu pot să nu mă gândesc cu recunoștință,  la dna profesor Daniela Bartoș și la excelentul manager dr Claudiu Turculeț, ale căror bune gânduri și fapte mă ajută să mă remontez....

Sursa: Amosnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.