Reteaua Corect

Schimbarea lui Arafat cu Gheorghiță: miez de adevăr sau gogoriță ieftină?

Scris de newsreporter in 04 aprilie 2021 la 10:37, in Social. 265 vizualizari Intra in discutie Taguridsu, Radu Carp, raed arafat, schimbare, Valeriu Gheorghiță shortlinkhttp://crct.ro/nxD4

Zvon fierbinte în ultimele zile: Raed Arafat ar putea pierde funcţia de secretar de stat în cadrul MAI și şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în favoarea medicului Valeriu Gheorghiță, actualul șef al al campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Un zvon pe care nu am paria, în ceea ce ne privește, scrie Inpolitics.

E drept că în România totul e posibil, dar scenariul înlocuirii lui Arafat cu Gheorghiță, aruncat pe piață de liberalul Radu Carp, e greu de luat în serios, totuși.
Din motive simple.
Valeriu Gheorghiță a fost scos din pălărie și desemnat șef al CNCAV în noiembrie anul trecut, cînd steaua ministrului Apărării, generalul Nicolae Ciucă, începea să se ridice fulminant pe cerul politicii. Plasarea unui ofițer, de către președintele țării, la butoanele vaccinării era o reușită de PR de proporții imense pentru Armată.
La cîteva zile după alegeri, ne amintim, Ciucă a devenit premier și s-a bătut mult monedă pe desemnarea lui ca prim-ministru plin și chiar ca potențial candidat la șefia PNL; nu a fost să fie atunci, poate în viitor.

Despre Gheorghiță se vorbește de mult că e un om al lui Ciucă, atent selectat și promovat pentru a deveni, la rîndul lui, un vector important de imagine al armatei, ca instituție.
Imediat după desemnarea la șefia CNCAV, Ciucă s-a repezit să-l avanseze pe Gheorghiță colonel plin, la 1 decembrie, încărcîndu-l cam mult cu grade în raport cu vîrsta și performanțele sale.
În aceeași zi de 1 decembrie, ministrul Apărării declara că ”una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti – Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti – Covid”. Se mai observă că generalul îi ia apărarea, public, ori de cîte ori e nevoie.

Într-adevăr, Gheorghiță este în acest moment cel mai important vector de imagine al Armatei române, iar cariera politică viitoare a generalului Ciucă depinde în bună măsură și de prestația acestuia. S-a bătut și se bate permanent monedă pe faptul că în România, spre deosebire de restul țării, de vaccinarea românilor răspunde Armata. Și nu e întîmplător că prestațiile mediatice ale lui Gheorghiță se produc doar în uniformă militară, ca să fie cît mai clar mesajul public.

Trecerea lui pe postul lui Arafat ar complica lucrurile, însă, ca să nu spunem că ar lichida complet menirea de promotor al Armatei în ochii cetățenilor.
Arafat e secretar de stat în Ministerul de Interne, ceea ce înseamnă că Gheorghiță cel proaspăt avansat colonel ar trebui, pentru a-și putea ocupa postul, să fie trecut în rezervă și transferat de la MApN la marele rival MAI.
Greu de crezut că Armata își va sacrifica astfel cel mai prețios promotor al momentului. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.