Reteaua Corect

Scandalul STB se mută în instanță

Scris de newsreporter in 03 februarie 2022 la 11:54, in Social. 397 vizualizari Intra in discutie Taguriadrian crit, instanta, nicusor dan, proces, stb shortlinkhttp://crct.ro/nz6l

Sindicatul STB a decis să îi acţioneze în judecată atât pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cât şi pe directorul general al societăţii de transport Bucureşti, Adrian Criţ, pentru că "vehiculează fel de fel de cifre drept prejudiciu, cu scopul vădit de a pune opinia publică şi cetăţenii împotriva salariaţilor STB", relatează Știripesurse.

Potrivit unui comunicat de presă al sindicaliştilor, transmis joi AGERPRES, un motiv al deciziei vizează declaraţiile directorului general, Adrian Criţ, potrivit căruia "Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei, avem plângeri penale efectuate. Pe de altă parte, piesele şi componentele comandate dispar din punctele de lucru", sugerându-se opiniei publice că "supraconsumul" este similar cu "furtul", iar salariaţii sunt hoţi de combustibil şi piese de schimb, descoperind la autobaze un supraconsum de 220 de tone motorină.

De asemenea, reprezentanţii sindicatului STB menţionează faptul că primarul general la Bucureştiului, Nicuşor Dan, s-a antepronunţat în ce priveşte cercetările disciplinare declarând: "O să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă", iar directorul general a afirmat: "Cu siguranţă o să fie angajaţi concediaţi, după analiza din comisiile de cercetare disciplinară".

"Faptul că directorul general a 'forţat' salariaţi să participe în comisiile de cercetare disciplinară, dându-le dispoziţie clară că dacă nu vor propune concedierea celor care au refuzat să iasă în traseu, chiar ei, cei din comisii, vor fi cercetaţi disciplinar. Faptul că atât primarul general, cât şi directorul general vehiculează fel de fel de cifre drept prejudiciu cu scopul vădit de a pune opinia publică şi cetăţenii împotriva salariaţilor STB SA", sunt alte justificări ale sindicaliştilor.

Aceştia au adăugat: "Toate aceste declaraţii mincinoase la adresa sindicatului şi a persoanelor din conducerea acestuia ne-au determinat să luăm atitudine şi vom face, la rândul nostru, plângeri penale celor care au făcut aceste declaraţii. În vederea reprezentării şi asigurarea suportului juridic tuturor celor care vor fi cercetaţi, Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) a semnat un contract de asistenţă juridică cu Societatea Civilă de Avocaţi Cuculis şi Asociaţii".

Angajaţii STB au declanşat o grevă în data de 20 ianuarie, iar timp de cinci zile şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală nu au circulat.

La o săptămână după încheierea protestului, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat că greva de la Societatea de Transport Bucureşti a generat pierderi de 13 - 14 milioane de lei, în timp ce şeful companiei de transport, Adrian Criţ, a precizat, pentru AGERPRES, că, după cinci zile de protest ilegal care a paralizat oraşul, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de bucureşteni.

Pe data de 24 ianuarie, liderul Sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat (PSD).

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.