Reteaua Corect
Stelian Tanase

Scandalul din școli

Școala noastră trece din nou printr-o furtună. Noul ministru, Liviu Pop, de cind a venit la minister face numai pozne. Ce era haos înainte acum e și mai si! Ministrul s-a făcut de ris în citeva rinduri. Bravo lui! Și ridicolul face parte din meserie. A făcut dovada că nu stăpînește gramatica limbii române, iar lexicul pe care il foloseste e extrem de sărac, undeva la 80-100 de cuvinte. Mi-a plăcut faza – că învățămintul este gratuit pentru elevi, nu și pentru părinți! Profilul lui – profesor de matematică de liceu și scoala generală. 43 de ani, ex-lider sindical. A mai fost ministru pentru relația cu parlamentul, perioadă cind de asemenea a provocat zimbete condescendente prin declaratiile sale. Acum se pare că joacă rolul clownului în guvernul Tudose. Fiecare apariție a sa provoacă rîsete, comentarii ironice, etc. Binedispune, fireste cind nu enervează. Dar fiecare guvern are inevitabil un personaj comic pe care nimeni nu il ia in serios. Așa și Liviu Pop.

Aparițiile radicale, stîngist-populiste – ar trebui insă privite cu seriozitate. Ultimul scandal pe care l-a provocat este legat de interdicția de a folosi în școli materiale auxiliare pe lingă manualele consacrate. Normal, multi parinti si profesori s-au revoltat.  Aceste materiale auxiliare  vor trebui aprobate de o comisie patronată de ministru. E de presupus că aici nu e vorba despre spargerea mafiei manualelor, cum s-a spus, ci de o redistribuire spre amicii politici a unor mari fonduri – cca 2 miliarde euro, cit este piața în acest moment. Multe edituri așteaptă să li se zvîrle cașcavalul în plisc. E o mare afacere pentru unii, cei cu relații suspuse la guvern. Este vorba și de control! de clientela politică, de hrănirea rețelelor.

Tot acest rahat urît mirositor l-a zgirmat ministrul cu bățul prin gard. Pe scurt, cu mijloace total improprii și în mare grabă. Efectul va fi exact pe dos. Liviu Pop nu pricepe mașinăria sofisticata a sistemului de invățămint și pace! E clar. Aici trebuie răbdare, lucrat pe termen mediu și lung. Dar PSD are alegeri in 2019/20, deci trebuie să multumeasca repede militanții, partea de profesorime devotată PSD și să aducă sub control lumea scolii, (vezi si situatia cu numirea directorilor de scoli). Liviu Poop știe că Dragnea stă joarda după colț.

Azi, incepind cu ora 9,00 cine dorește poate veni in Piața Victoriei să lase o carte școlară pe adresa ministrului. Poate îl inspiră cumva și se apucă de citit. Din cîte știu, cărțile vor fi strînse și donate unei școli fără biblitotecă (din cauza subfinanțării cronice ). Să amintesc că la ultima rectificare bugetară, în loc să primească fonduri suplimentare, invățămîntul a pierdut 5%. Aici vedem adevărata relație a ministrului cu școala. Trebuia să ceara bani și dacă era refuzat să demisioneze, nu să iasă public cu aiureli.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.